nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Erről a Mátrix c. film jutott eszembe (amit egyébként már iszonyatosan unok, de főleg azt, hogy már szinte az iskolában is abból a filmből tolják a példabeszédeket a diákoknak), az a jelenet, amikor az ügynök az első Mátrixról mesél Morhpeusnak.
"engem azzal lehet belátásra bírni, ha valamit amit állítasz én is megtapasztalom és utána használni is tudom..."
- Ezt hívják ugye tanulásnak. Csak azt tanultad meg, amit tudsz is alkalmazni. Ha valamit feltétel nélkül elhiszel, vagy bemagolsz, azt ugye nem tanultad meg, és idővel el is felejted, az igazán egyszerű adatok kivételével. A tanulás a megfigyelésről, a megértésről szól.
Az egzakt tudományok alapja sem véletlenül a megfigyelés.
Viszont vannak olyan adatok, amelyekre csak következtetni tudunk, de szintén a megfigyelés alapján.
A legnehezebb ugye az emberi viselkedés tanulmányozása, ez talán a legszerteágazóbb tárgy az összes közül.
A pszichiátria pl. ugye alapvetően ott hibázik, hogy olyan hamis, vagy pontatlan adatokból következtet, amelyek nem képesek az emberi viselkedés természetét meghatározni, még relatíve sem.