nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Flammius #14269 Aki a hazugságot nem szereti, az életet sem fogja tudni szeretni.
Mi van akkor, ha egy nő kihasznál, legfeljebb egy jót nevetek rajta, hogy milyen ügyes volt (egy sekélyes, és buta nő már más kérdés, szerencsére engem efféle veszély sosem fenyeget). A kicsinyesség jele, ha valaki folyton csak azzal van elfoglalva, hogy mit veszíthet. Egy ilyen ember soha nem is mer kockáztatni. A bukástól, a megtévesztettségtől nem félni kell, hanem megtanulni az előnyünkre fordítani. A legtöbbet pont attól a néhány nőtől tanultam, akik átvertek, vagy kihasználtak, ők tettek azzá ami lettem, és ezért hálás is vagyok nekik. És azt sem mondhatom, hogy nem tudtam, nem éreztem a "balsorsomat" előre, de fontosabb volt, hogy lássam ezt az egészet kibomlani - az adott lány teljes személyét, a saját falnak futó érzelmeimet, amikkel majd meg kell küzdenem, stb. Aki fél az ilyen helyzetektől, aki ilyenkor megtorpan, az az én szememben gyáva. És aki fél hazudni a másiknak, aki félti a másikat a következményektől, az szintén erősen jellemhibás ember a szememben. Ezekből az emberekből mind hiányzik valami keménység, tulajdonképpen semmire sem jók.