nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • Pretorian
    Igazából nem a megfelelő végén próbálod megragadni a dolgot. A pszichológia és a pszichiátria nem képes elmebetegségeket kezelni, pedig "bevallottan", és nyilvánvalóan ez lenne a feladatuk. Ha erre nem képesek, miért foglalkoznak azokkal? Miért a pszichiátriáé a mentális egészségügy?
    Na látod, itt a bibi.
    Viszont kárt okozni képesek, és okoznak is, és ez megbocsáthatatlan bűn. Jah, és ami a legfontosabb: ha nem létezne olyan ténylegesen működő, egzakt tudomány, amely képes meggyógyítani az elmebetegségeket, és a két emlegetett áltudomány nem okozna helyrehozhatatlan károkat, akkor leszarnám az egészet, úgy ahogy van.
    De létezik. És ha azt látom, hogy egy rakás nyomorult barbár kezében van a jövőm, a családom jövője, hosszú távon pedig az emberiség jövője, akkor igazából teljesen mindegy, hogy mi meddig folytatjuk itt ezt a beszélgetést, mert tétje csak a Te részedről van. Nekem nincsenek kérdéseim. Én meg vagyok győződve az igazságról. Az, hogy ez az igazság az átlag ember számára túl meredek grádiens, már nem jelent sokáig problémát, mivel előbb-utóbb mind konfrontálunk vele, ez elkerülhetetlen.
    És igen, igazad van. A pszichológia elméletei használhatóak. Károkozásra, nem másra.
    Ha valaminek nem ismerjük az okait, az attól még nyilván létezhet, de éppen azért, mert nem ismerjük az okokat, nem tudjuk megszűntetni a hatásokat.