nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
-
Lirion #11977 Az emberek a magukhoz hasonló gondolkodású embereket kedvelik. A szexuális vonzódást meg ne keverd ide, az teljesen más. Megvilágítom egy példával, hogy értsd:
Fiú - otthonülő, lusta, zárkózott, sose csinál semmit, csak eljár havonta egyszer sörözni a 2-3 haverjával, dolgozik egész nap este meg tv-zik/neten játszik.
Lány - aktív, állandóan megy vhová, sportol sokat, nyitott, rengeteg ismerőse, barátja van, min. hetente egyszer, de inkább kétszer elmegy szórakozni, tv-t annyire nem néz, hogy nincs is neki, a számítógépe pedig kizárólag munkára van.
Szerinted a két ember fogja vonzani egymást?
Egyébként az ember jellemzően akkor keresi az övétől különböző gondolkodású emberek társaságát, ha saját magának nincs kiforrott személyisége és keresi a példaképét, akihez hasonlóvá alakíthatja a sajátját.
A hasonló a hasonlót vonzza kijelentés megkérdőjelezésével pedig valójában nem engem, hanem rengeteg pszichológust kérdőjelezel meg, ha viszont te ilyen zseni vagy, írj egy könyvet és mutasd meg, hogy eddig miért írtak hülyeségeket. Mellékesen a saját tapasztalataim is alátámasztják az elméletet, de kétlem, hogy ez mérvadó lenne, mivel nem végeztem reprezentatív kutatásokat..
A stabilitás abban nyilvánul meg, hogy nem változik meg a viselkedésem azért, mert megváltoznak a külső körülmények. Pl. ha nem szeretek futni vagy kocogni, nem fogom csinálni a bnőmmel se és megszeretni se fogom azért, mert a bnőmet szeretem vagy nem kezd el hirtelen érdekelni a kvantumfizika vagy csillagászat, csak mert a bnőm szereti és a kedvenc zenéjére is megmondom, hogy nekem nem tetszik/utálom, ha tényleg úgy van és nem hazudok a képébe, hogy kedves legyek. Merthogy őszinte is vagyok és ez sem változik meg azért, mert az őszinteséggel esetleg megbánthatom.
Ennek így például megvan az a nagyszerű eredménye is, hogy a bnőm azért szeret, aki tényleg vagyok és nem vmi belémképzelt álomlénybe.