nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • EdDyBoy
    Mást olvasol ki soraim közül, mint amit én bele akarok írni. Nem baj, majd foltozzuk a lyukakat.
    Egyetlen szóval sem céloztam arra, hogy lefele tekintenék, csak tudom, hogy ha sokat akar a szarka, nem bírja a farka.
    "az ember többre hivatott, többre képes, sokkal többet hozhatna ki magából, ha összeszedné magát mint amennyit egyébként kihoz"
    Ezzel egyetértek, én is folyamatosan jobb akarok lenni, mint amilyen vagyok. Ez nem azt jelenti, még mielőtt kiforgatnád a szavaimat, hogy nincs önbizalmam, vagy rossznak tartom magam, csak annyit, hogy tudom, van még hova fejlődnöm.
    " nagy és dicső dolgokra nem hivatott, és a középszerű dolgokkal kell, hogy megelégedjen"
    Semmi megelégedés, semmi leragadás. Míg az ember egyedül van, egyedül fejlődik. Ha párt talál magának, akkor közösen fejlődnek. Ha gyerekek vannak, közösen kell minél jobb világot teremteni nekik. Ha elégedett vagy, még nem jelenti azt, hogy meg kell állni. Erre én soha nem gondoltam, nemhogy ki is mondjam.

"lerészegedik piától, nőktől, drogtól"
    Erről pusztán annyit, én azt írtam:
    -"Nem vagyunk agyatlanok, akik nem tudják, hogy mi fog történni."
    -"tudjuk, hogy ez érzés, és befolyásol. Nem ugrunk a kútba..."
    Semmi lerészegedés, vagy mértéktelenség, sőt nem drogok. Azért ne feltételezzünk egymásról ilyeneket, főleg ha nincs rá utalás sem.
    Elfelejtettem volna leírni, hogy emberek vagyunk, akik néha elválnak. Mindannyian láttunk már elvált embert, és tudjuk, hogy utána is van élet. És pont te mondod, hogy lerészegedés, mikor elhivatott 'értelemmel érezni' párti vagy? Megint csak azt gondolod, hogy mások nem képesek ilyesmire.

#10876: Senki nem prédikál agy nélküli ösztönlényekről, pusztán Lirion is tisztában van azzal, hogy (Ha Freudot olvasol, és tisztában vagy a pszichoanalízissel) a pszichoanalízis struktúrális személyiségmodellje a következő:

"A személyiség 3 nagy rendszerből áll: id (ösztön-én), ego (én), szuperego (felettes én).

ID - Az id a személyiség legprimitívebb része, amelyből az ego és a szuperego kifejlődik. Az újszülött is rendelkezik vele. Tartalma az éhség, a szomjúság, az élet védelme és a szexuális örömszerzés. Az id is az örömelv alapján működik.

EGO - Az ego a valóságelvnek engedelmeskedik: az ösztönimpulzusok kielégítésével addig kell várni, amíg a megfelelő környezeti feltételek létre nem jönnek. Az ego a személyiség végrehajtó szerve. Az ego közvetíti az id, a valóság és a szuperego követelményei között.

SZUPEREGO - A szuperego, amely eldönti, hogy egy cselekedet jó e vagy sem. A szuperego a társadalom értékeinek és erkölcsi normáinak belső képviselője. A szuperego a szülői jutalmazások és büntetések révén alakul ki. A szuperego normáinak a megsértése, a szülői szeretet elvesztését és az azzal járó szorongást idézi fel. Ez a szorongás tudattalan, de bűntudatként élhetjük át. Az id egésze, valamint az ego és a szuperego nagyobb része a tudattalanba merül, az ego és a szuperego kis része pedig tudatos vagy tudatelőttes."