nincs egy normális lány, aki nem csak külsőleg hanem belsőleg is kibírható
  • EdDyBoy
    Mindenki arra vágyik, amit nem kaphat meg. Ezért hívják vágynak.
    Azok is vágynak valamire, akiknek már mindenük megvan (A szempontomból, mert én arra vágyok, ami nekik már megvan).
    Ha nekik adnál 20ezret, lenéznének, hogy ezzel most mit akarsz? De ha olyan embernek adod, akinek nincs 20ezre, vagy még csak képen látott ekkora címletet, annak a boldogságot látod majd az arcán, mert tudja, hogy a következő pár napban nem a kukából fog enni (itt most nem azokra gondolok, akik kapásból piára költenék).
    Igen boldogságot. Mert ezt a fogalom mindenkinek mást jelent. Neki ez is boldogságot okoz, és leszarja, hogy te közben nem leszel boldog, mert egy másik embernek boldogságot csalhattál az arcára.

Egy szegény ember nem kacsalábon forgóra fog vágyni elsősorban, hanem négy falra, ami melegen tartja a hideg téli estéken. Mert neki ez sincs meg. Mindig csak egy lépés. Aztán ha az megvan, akkor jöhet a következő lépés.

"kizárólag az elmében létező gát szab csak határt mindennek."
    Nem tudom mennyire vagy tisztában a fizika törvényeivel, de szerintem neked sem jelennek meg az asztalon azok a dolgok, amiket elképzelsz. Persze nem erre gondoltál, de ha érzelmeket szeretnél, azok sem lesznek valósak, csak mert te azt akarod. Persze ha magadtól, saját magadnak beképzeled ezeket, akkor máris terülj-terülj asztalka, de az még mindig csak az elmédben létezik.

"Ha középszerűséget akarsz, mást nem tudsz elképzelni, mást nem tudsz valósnak tartani akkor azt fogod kapni."
    Azt kell gondolnom, megint ott ragadtál a saját kis világodben. Tárd ki kis világod ablakát, és nézz ki rajta, milyen is a valóság. Egy dolog elképzelni valamit, és egy másik azt megvalósítani.
    Értelmileg szegény ember az, aki nem tud elképzelni egy jobb világot magának, de nem az ilyen emberekről beszélünk.
    Elmesélhetnéd azt, hogy lehetne egy jobb világban élni, ha azt pusztán elképzeled.

Még ha középszerűek is, akkor is lehetnek boldogok az emberek. A boldogság mértékét nem az határozza meg, hogy középszerűen élsz-e, lejjebb, vagy feljebb.