wanek#36
Ez elég gyengus érvelés volt. A "hülyegyerek-kép kialakulását" sikerült is elérned.
1. "Etiópiában az alultápláltság a kizárólagos oka az alacsony várható élettartamnak?" - szövegértésed a nullához közelít. Én nem azt írtam, hogy ott alacsony az átlagos élettartam, hanem azt, hogy - amennyiben igaz lenne a cikkben leírt állítás - Etiópiában lennének a legöregebb emberek.
2. "nemlétező közgyógyellátás" - a Kaukázus vidéke sem arról híres, hogy az egészségügyi ellátás magas szinten állna. Mégis, ott élnek valóban nagyon idős emberek. Egyébként egy személyes, hozzám közeli példa a nagyanyám. 96 éves korában hunyt el, soha nem evett kalóriaszegény kajákat, hanem pont ellenkezőleg... Viszont még 94 éves korában is kapált a kertjében, és szerintem ez az állandó mozgás tartotta őt sokáig életben.
3. "magas gyermekhalálozás" - aki már gyerekkorban meghal, az valóban nem lesz öreg. De ez hogy jön ide? Ott sem mindenki hal meg gyerekkorban, mégsincsenek nagyon idős emberek.
4. "a gyenge kormányzat miatti közbiztonság hiánya" - ezzel azt akarod mondani, hogy ott mindenki erőszakos halállal hal meg? Tévedésben élsz.
5. "hét éve még háborús övezet volt" - ez nem volt mindig így. Ennek ellenére sosem éltek ott kiugróan idős emberek.
6. "a csökkentett kalóriabevitel és a konkrét éhhalál nem ugyanaz" - valóban. De ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy aki elkezd idősebb lenni, az éhenhal, és azért nincsenek ott nagyon idős emberek?
7. "Ja és az arroganciát tartogasd arra az időre amikor fel is tudsz majd mutatni mellette valamit" - nem hinném, hogy arrogáns voltam (még annyira sem, mint te). Viszont kinek érzed te magad, hogy előírj itt bármit is? MEGALOL!