Egy lépéssel közelebb a hosszú élethez
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én meg szeretem a sütit. Nem az éhezés a megoldás, amúgy, gondolkozzatok még kicsit 😉
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
-Hülyeség,
-Baromság,
-Egyébb rokon értelmû szavak.
Bezzeg most meg már indoklást is írsz hozzá? Még a végén valódi vitaparter lesz belõled. 😊
Tudom, tudom. Zsidó vagyok, meg cigány, meg buzi, meg stb...
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Félreértelmezted a cikket és hülyeséget írtál, nem akarsz szembesülni vele, a te dolgod.
Ha igaz lenne, amit állít a cikk, akkor az én állításom is igaz.
PS: Etiópiában élnek ugyan nagyon idõsnek látszó emberek, de valójában az életkoruk nem magas. Egyébként is a déli embereken hamarabb látszik az öregedés, és jóval idõsebbnek látszanak, mint pl. az északiak.
"Szóval a példálódzásod Etiópiával jópár helyen vérzik, egyrészt nem az egyedi extrém esetekrõl van szó hanem gyakorlatilag minden egyedrõl" - kispályás versenyzõ! Épp azért példálóztam egy egész ország lakosságával, hiszen ott egy egész ország a jó példa az alultápláltságra. Esetleg nézz utána egy ENSZ statisztikának, ha nekem nem hiszel.
Etiópiában is élnek matuzsálemek mintahogy MINDENHOL élnek extrém korú emberek, de ez nem számít a cikk szempontjából.
A cikk témája az hogy "a súlyos kalóriamegvonás észlelhetõen megnöveli a legtöbb faj élettartamát" magyarán nem pár egyedrõl van szó mint a kaukázusi matuzsálemek esetében hanem az egész fajról, ami itt és most az adott terület egész népességét jelenti -> ha igaz a cikk akkor olyan területen ahol az említett fajok népessége az átlagosnál kevesebb kalóriát visz be ott nõ az átlagos(!) élettartamuk.
Szóval a példálódzásod Etiópiával jópár helyen vérzik, egyrészt nem az egyedi extrém esetekrõl van szó hanem gyakorlatilag minden egyedrõl akit az említett diétának vetettek alá, mindezt egy olyan környezetben ahol "egyébb" körülmények nem befolyásolják az egyedek élettciklusát továbbá a cikk sehol sem írja hogy embereknél is mûködne ez a jelenség szal ennyit arról hogy kinek vannak problémái a szövegértéssel 😊
btw a kaukázusiaknál a génjeiktõl kezdve a táplálkozásukon, életvitelükön, a térségben elõforduló fertõzõ betegségek fajtáin át kismillió más körülmény is befolyásolja hogy náluk miért él több nagyon idõs ember mint pl Etiópiában, de mégegyszer, a cikk nem errõl szól.
1. "Etiópiában az alultápláltság a kizárólagos oka az alacsony várható élettartamnak?" - szövegértésed a nullához közelít. Én nem azt írtam, hogy ott alacsony az átlagos élettartam, hanem azt, hogy - amennyiben igaz lenne a cikkben leírt állítás - Etiópiában lennének a legöregebb emberek.
2. "nemlétezõ közgyógyellátás" - a Kaukázus vidéke sem arról híres, hogy az egészségügyi ellátás magas szinten állna. Mégis, ott élnek valóban nagyon idõs emberek. Egyébként egy személyes, hozzám közeli példa a nagyanyám. 96 éves korában hunyt el, soha nem evett kalóriaszegény kajákat, hanem pont ellenkezõleg... Viszont még 94 éves korában is kapált a kertjében, és szerintem ez az állandó mozgás tartotta õt sokáig életben.
3. "magas gyermekhalálozás" - aki már gyerekkorban meghal, az valóban nem lesz öreg. De ez hogy jön ide? Ott sem mindenki hal meg gyerekkorban, mégsincsenek nagyon idõs emberek.
4. "a gyenge kormányzat miatti közbiztonság hiánya" - ezzel azt akarod mondani, hogy ott mindenki erõszakos halállal hal meg? Tévedésben élsz.
5. "hét éve még háborús övezet volt" - ez nem volt mindig így. Ennek ellenére sosem éltek ott kiugróan idõs emberek.
6. "a csökkentett kalóriabevitel és a konkrét éhhalál nem ugyanaz" - valóban. De ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy aki elkezd idõsebb lenni, az éhenhal, és azért nincsenek ott nagyon idõs emberek?
7. "Ja és az arroganciát tartogasd arra az idõre amikor fel is tudsz majd mutatni mellette valamit" - nem hinném, hogy arrogáns voltam (még annyira sem, mint te). Viszont kinek érzed te magad, hogy elõírj itt bármit is? MEGALOL!
Etiópiában az alultápláltság a kizárólagos oka az alacsony várható élettartamnak?
Véletlenül sem szempont pl a szinte nemlétezõ közgyógyellátás, a magas gyermekhalálozás, a gyenge kormányzat miatti közbiztonság hiánya vagy hogy hét éve még háborús övezet volt?
Nem az éhezés az egyetlen amiben arrafelé meghalnak az emberek arról nem is beszélve hogy a csökkentett kalóriabevitel és a konkrét éhhalál nem ugyanaz.
Függetlenül attól hogy igaz-e amit a cikk állít te csak annyit tudtál bebizonyítani hogy felületes vagy és hibásan következtetsz.
Ja és az arroganciát tartogasd arra az idõre amikor fel is tudsz majd mutatni mellette valamit mert így önmagában használva csak egy hülyegyerek-kép kialakulását éred el vele.
amúgy meg az etiópok nem pusztán "kalóriamegvonástól" szenvednek
Te mindig ilyen felületes vagy?
A cikk linkje a BBC-re mutat, te meg adtál egy linket a National Geographic magyar oldalára. Olvasd el még párszor a cikket. Szerinted melyik link mutat a Nature-re ("A Nature-ben publikált") a két említett közül?
PS: folyóiratok, magazinok, stb. nem folytatnak tudományos kutatásokat, maximum az eredményeket közlik. A hitelét viszont nagyon aláássa az, ha baromságokat közöl. Ha ezt nem egy "Tudomány" fedõnév alatt tenné az sg, akkor egy szót sem szólnék, mindenki annak tartaná a cikket, aminek akarja. De így nevetséges a dolog.
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
A türelem rozsdát terem.
A türelem rozsdát terem.
\"There is no respawn or load game in real life!\"
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Ha igaz lenne az állítás, akkor az etiópok között lennének a legöregebb emberek. De mivel nem ott élnek, így most indirekt módon be is bizonyítottam, hogy a cikk ismét kamu dolgokat közöl.
Mikor írják már ki, hogy ez egy szenzációhajhász bulvároldal, aminek köze sincs a tudományhoz?
Éljen a hús!!!!!
1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.
Ezt csak gyanítják. Bizonyíték nincs rá. 😄
Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...
KÖSZÖNÖM
/kis 'hule kocog'/
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Máshol meg azt ovlasom hogy a családos emberek tovább élnek...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.