• BiroAndras
  #113
  "Kb így lehetett Galileo Galilei mikor már az Egyiptomiak által is ismert földet gömbnek mondta, akkor mindenki hülyének nézte. Pedig már előtte is úgy tudták hogy ilyen, csak pár okoska akik magukat a tudomány isteneinek tartották ezt elvetették."

  Valamit félreértettél. Galilei volt a tudós, és az egyház akarta megégetni. És nem a Föld alakjával volt gondjuk, hanem azzal, hogy nem az a világegyetem középpontja.

  "http://en.wikipedia.org/wiki/Parapsychology azért hoznak létre ilyesmit mert kutatni akarják. Ennyi erővel Newton is barom volt hisz isten teszi ami történik, nem kell kutatni, főleg nem törvényeket alkotni."

  A probléma nem azzal van amit kutatnak, hanem az alkalmazott módszerekkel. A kísérletezés, és főleg a következtetések levonása során rengetek a tévedési lehetőség, ezért a tudósok kidolgoztak egy halom módszert ezek kiküszöbölésére (pl. kettős vak teszt). Ezek után érthető, hogy nem veszik komolyan azokat, akik egyáltalán nem hajlandók ezek alkalmazására (sőt, közismerten hibás módszereket használnak).
  Ez olyan, mintha egy autógyár mindenféle biztonsági rendszert kispórolna, és így tudná sokkal olcsóbban adni az autóit.