assdf#47
Érdekes amit mondasz, de én azt hiszem manapság semmi más nem történik, mint természetes szelekció. Csak nem vesszük észre. Gondolj bele, ha nyulakat teszel egy szigetre természetes ellenség nélkül, akkor hihetetlen módon elkezdenek szaporodni. Végül már az egész sziget csak nyulakból áll akik mindent felzabálnak. Legvégül elfogy a kaja, a nyulak elkezdik egymást enni, és végül a nagy többsége éhen hal,és csak egy minimális marad életben, annyi amennyit a sziget el tud tartani. És helyreállt a természetes egyensúly.
Na most az emberek esetében ugyanez történik. Persze itt nem csak a kaja fogy el, de itt kibővithejtük a kaja fogalmát az életben maradáshoz szükséges dolgokra. Végül ez mind elfogy, jól kiirtjuk egymást és marad egy minimális populáció ami kezdheti előlről. És az egyensúly helyreált.
Ez csak akkor nem történik meg, ha kivándorlunk más bolygókra. Ebben az esetben ez mindig tólodik és kellően sok számú bolygóval elég távoli időre.
Az okok pedig egyszerüek, és valójában nem is igazán hibáztatható az ember.
Egyszerüen arról van szó hogy te én a többiek mind most élnek. Ebben az 50-70 évben ami megadatott. Ha meghalsz vége. Lehet hogy van valami utánna, de valószinübb hogy nincs semmi sem. Épp ezért az embereket az érdekli hogy MOST jól éljenek, hogy most élhessen úgy ahogy szeretne, hogy most ne szenvedjen hiányt semmiben. Én pl. szeretnék venni egy kocsit. Mert szeretnék autókázni mert szeretek vezetni. Meg élvezem hogy gyorsan elvisz oda ahová akarom. Megadja nekem a szabadság érzetét. De ha őszintén belegondolok, piszkosul nem érdekel, hogy ez miatt nem 50 év múlva, hanem 49.9999 év múlva fogy el az olaj, mert én most szeretném átélni ezt az érzést nem ha már meghaltam. És lehetne még sorolni a további hasonló fogyasztási/élvezeti cikkeket. És ha mindezt megszorzod 6 milliárdal, máris ott vagyunk ahol most (sőt ehhez nem is kellet 6 milliárd csak úgy 2-3, gondolj bele mi lenne ha az összes kinainak lenne autója...)