• L3zl13
    Ez hülyeség.

Szerintem ha valaki 140-es vagy 200-as IQ-val kocsmáros, akkor az nem is akar kutató lenni.
    Van elég jelentkező a kutatói-fejlesztői állásokra szerintem, vagy ha nincs akkor az nem azért van, mert a kocsmárosi állások lefoglalják őket. Akkor már inkább azért mert a fiatalok több lehetőséget látnak a politikában, államigazgatásban és más bölcsész szakmákban, mint a K&F-ben.

Ha viszont kifejlesztenék a gépeket amelyek gazdaságosabban el tudnák látni az általad említett és más hasonló feladatokat, akkor kapnánk 4 milliárd munkanélkülit, akik semmilyen érdemi K&F munkát nem tudnának végezni. És nem a képzés hiánya miatt. Tudod az intelligencia nem összeadható. Két 100-as IQ-val rendelkező ember nem egyenértékű egy 200-as IQ-júval ami a K&F-et illeti.
    (Most IQ-ról beszélek, holott a feltaláláshoz vagy más szellemi alkotáshoz nem feltétlenül erre van szükség, csak így szemléletesebb. De ugyanígy érthetnénk a képzelőerőt, alkotói tehetséget stb.)

Aki nagyon tehetséges valamilyen területen és eltökélt is, annak meg van a lehetősége, hogy azon a pályán helyezkedjen el. Persze biztos vannak kivételek, de statisztikailag szerintem nem veszik el jelentős szellemi erőforrás az által, hogy nem szellemi munka lekötné.

Az emberi gondolkodásra képes vagy még intelligensebb gép kifejlesztése el tudom képzelni, hogy pszichológiai akadályokba ütközik és filozófiai kérdéseket vet fel, de a jelenlegi MI kutatás még sokkal kisseb célokat tűzött ki maga elé, amelyeknél ezek fel sem merülnek.