Szcientológia - a káros \"egyház\" (inkább szekta)
  • másikisvan
    Igazándiból ahogy én kiszűrtem rövidke érdeklődésem alatt (tényleg csak érdeklődés hogy miért káros) arra jöttem rá hogy ezek egyfajta önfejlesztő tréning-szerűséggel kezdik az emberek csőbe húzását.

Pszihológiát tanítanak de a tanaikat is pszihológiai összefüggések alapján állították össze hogy az arra alkalmas embereket szép fokozatosan be tudják olvasztani maguk közé.

Úgy működik ez a szekta hogy az önfejlesztő tréningeket egész magas áron kínálják (jóformán a magamfajta paraszt nem tudná kitenni az asztalra), DE felkínálják a lehetőséget hogy ha csatlakozol az szektához, és részt vállalsz a működtetésében is, nem kell fizessél a tanfolyamért (agymosásért).

Annyit is sikerült kiszűrni hogy mint egy piramis-játékban, vannak különböző szintek, afféle beavatási szintek, megy a ködösítés ezerrel. Egy szint felett (kellő agymosás után) beavatják a tagokat a világ általuk elképzelt kialakulási módjába.

Ha valaki megpróbál kiszállni, azt nem hagyják szó nélkül, de legtöbbször cselekedetek nélkül sem.

Röviden ennyi.