• Morden23
    #42
    Nem az a gáz, hogy sms-ben meg a DC hub-on, vagy WoW-ozás közben netszlenget használnak a kölykök (minden közösségnek/szubkultúrának megvan a saját egyedi nyelvhasználata, még egy pár fős baráti társaságban is találhatóak ilyen elemek).

    A baj azzal van, hogy ezt a köznyelvbe, a közhasználatba erőlteti bele nagyon sok ember (mert fizikailag nem képes mást használni, és/vagy mert jópofának, trendynek, vagánynak tartja).
    A probléma aztán ott folytatódik, hogy amikor ez a degenerált nyelvjárás elér egy kritikus tömeget, akkor adott médium, esetleg adott embercsoport azonosítja azt egy-egy tulajdonsággal (pl. sya és társai = fiatalok és trendyk vagyunk), és ezzel még nagyobb embertömegekhez juttatja el a sz*rt.

    Egy átlagembertől elvárható, hogy az anyanyelvét anyanyelvi szinten legyen képes használni (hát ugyebár, innen a név:)), és igenis, legyen iszonyatosan égő, amikor egy 15-18 éves ember nem képes leírni egy átlagos magyar mondatot gargantuai méretű stilisztikai és helyesírási hibák nélkül.