• Borg
    #89820
    Maradjunk annyiban, hogy megközelítették az nvidiát. Ami jó hír, mert legalább némi verseny lesz. Idővel, amikor már kapni is lehet.
    Lehagyni viszont csak trükközéssel, vagyis a rage mód, ami egy rövid ideig fenntartott extra oc, ami feltekeri a hűtést, wattot mindent... Ezzel everyday gaminget senki se fog így tolni. Plusz a smart access memory, ami csak komplett új AMD rendszerrel valósul meg, és ott is csak akkor, ha a játékok rendesen vannak optimalizálva rá, vagyis az AMD driver supportjára kell hagyatkozni. És akkor ott az RT, amiben még mindig 30% az nv előnye.

    Ezért kell megvárni a független teszteket, hogy ne almát körtével hasonlítsanak össze. Plusz azok a nem kevésbé fontos dolgok is kiderüljenek, hogy mindez milyen fogyasztással, hőtermeléssel, és zajjal jár. Egy odahányt idealizált 320W pont semmit sem jelent.

    És majd ekkor, a független tesztek után fog csak kiderülni, hogy mi lesz a készletekkel. De szerintem aki azt hiszi, hogy itt dögivel lesznek a polcokon kártyák, az tévhitekbe ringatja magát. A TSMC semmivel sem fogja tudni jobban kiszolgálni az RTG-t, mint a samsung az nvidiát. Főleg mert a TSMC ezer más ügyfélnek is dolgozik, és az RTG nem számított nagy ügyfélnek eddig, sőt. Biztosan nem kockáztatják a gyártósorukat egy ígéretért. A ramp up már más kérdés, de az talán ha jövő év közepére esedékes. A VRAM-ot is ugyanaz a micron szállítja, aki az nvidiát sem tudja elegendővel ellátni.
    Ráadásul a hype sem kisebb, mint az nvidia startkor, mivel sikerült hasonlóan pozicionálniuk, meg AMD módra hangzatos slideokat kreálni. Sokan úgy pattantak fel a hype trainre megint, mintha még sose mutatott volna ilyen slideokat az amd, vagy mintha semmit sem tanulnának az nvidia startjából.
    Mindent összevetve valszeg AMD fronton is örülhet, aki idén kártyához jut majd. Scalper áron.