• repvez
    van ott normálisabb áron is 70k éert 470es 74k ért meg 480as.
    Aminek mint irtam enyninek kéne lennie a normális árnak, mivel 58k+áfát irnak, és ha ugy számoljuk akkor a 200dollár az pont 58k körül van ha erre ráteszik a szép 27%os áfánkat akkor ez az ár a reális. Nem a 90 és 100k-s értékek.
    A 470es ha jol tudom 150 dollárért megy ennek 40k+áfa kéne ,hogy legyen az ára ami ugy 55k körüli áfás árnak felelne meg, hol van ez a 80,de még a 70k tol is.

Tudom, hogy már párszor ki lett tárgyalva, de ezt az árképzést sehogy nem tudsom megérteni és felfogni.
    Az van szerintem, hogy az AMD huzott egy merészet és olcsobban adja az uj dolgokat mint a régieket, de ezt a boltok nem hajlandok lenyelni és ugymond önkényesen a régi termékek fölé pozicionálják az árat indokolatlanul és nem rendelnek adig az uj verzióbol, mig a régiből van nekik, nehogy bukjanak.

egyrészről érthető, másrészről, meg aki üzletet vezet abban benne van a veszteség lehetősége is, nem csak a tiszta haszon . a sok kicsi sokra megy alapon csinálhatnák ugy is , hogy az uj VGA-kat olcsobban a normális áron árulnák és igy több fogyna belöle mint a régi drágább verzióbol, igy is lehet jobban járnának mint most, hogy a kutya sem akar már drágán a régit megveni ,mikor az uj is itt van csak ép nem kapni és igy kivár a többség.