• Maala
    Én úgy emlékszem, hogy anno a Cell-be majdnem belehalt a konzolosdi Sony részéről. Mind fejlesztés, mind a veszteséges késztermék miatt. Persze a játékfejlesztők (és mert ők időben ellátták a fejlesztéshez szükséges know-howval a fejlesztőket) végül kihozták őket a szarból, és hosszú távon minden a helyére állt, ahogy előzetesen várták. De az üzletben senki sem szereti az ekkora hazárdjátékot.

Most biztonsági játékot játszanak. Valszeg fű alatt a könnyebb portolhatóság miatt valami megegyezés is volt, ezzel is növelve a bevételeket. Szerintem mind a 3 fél jól járt ezzel az AMD-féle üzlettel.

Az innováció, és a fejlődés, meg persze a pénztárcánk sajnos nem. Járulékos veszteség. :(

Mondjuk szerintem elég lenyűgöző, hogy egy ennyire "visszamaradott" hardverből azért miket ki lehet hozni. A legjobb az lenne, ha egy 4.5 helyett már az 5.0-ra koncentrálnának, aminek elvileg 2-3 éven belül jönnie kellene... De az AMD még sehol sem jár a zennel, és egyéb 14nm-es gyártástechnora épülő designokkal.

Pontosabban jár már valahol, de csak mérnöki példányok szintjén, amiből mi 1,5 év múlva jó, ha látunk valamit. Ezért is lenne jó már látni a Polarist, hogy mit tud, látnánk, hogy van-e esélye az AMD-nek.

A marketing alapján jó az irány, végre nem high-endre koncentrálnak, hanem a többséget adó consumer rétegre. Innentől már tényleg csak az a kérdés, hogy ki jön ki előbb az új 14nm-es csíkszélen készült VGA-val. Gyanítom egyébként, hogy az nVidia lesz az, de ne legyen igazam.

Persze álszent vagyok, mert amíg nem lesz 15-20% teljesítményelőnye az AMD-nek az nVidiaval szemben, eszem ágában sem lesz váltani, hiába jobban megérné az AMD hosszú távon. Akkora előnye pedig sosem lesz ma már, amikor a belsős információk a legnagyobb kincs.

Gondolok itt arra, hogy AMD nagy dirrel-durral bejelentette a Furyk érkezését, az nVidia meg a semmiből előhűzta a 980 Ti-ket. A felállás pedig most is elég hasonlónak tűnik.