Én 290 Ft-tal számoltam - régebbi jellemző dollár árfolyamra emlékezve - a híresztelt dodós árak szerint, plusz ugye a 27% áfa. Egyébként a linkelt MSI 270X 13' végén, a TechPowerUp tesztjének idején 220$ volt, a ref. pedig 200$, bár az lényegtelen, mivel az utóbbit szerintem egy random fogyasztó soha nem látta, inkább csak korai review anyagokban szerepelhetett, ha a gyártó küldte...a lényeg, hogyha a 270X a mai gazdasági környezetben jelenne meg újdonságként az említett áron, akkor itthon nettó 60e Ft, tehát bruttó 77e Ft környéke lenne... Horror, de ugye kezdeti ár, semmi különös nincs benne, majd csökken jócskán az első 3 hónap alatt, fél éven belül mindenképp beáll emészthetőre. Valamint érdemes megjegyezni, hogy a 270X ugye gyakorlatilag egy HD7870 átcímkézése volt, nem rendelkezett újabb architektúrával, amely komoly fejlesztési összegeket emésztett volna fel, még szép hogy a bizonyos GPU 2. generációs újrakiadása már jócskán olcsóbb volt...az első generációs GCN megjelenésekor HD 7870-ként frissen kiadva 360$-ról indult...persze más gyártási háttérrel készült stb. de mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a Polaris az 1gen GCN-hez képest eleve 'dirt cheap' árszínvonalról indul, ami itthon persze még mindig relatíve magasnak hathat, de idővel esik és beáll egy jóval emészthetőbb szinten. A második generációs, átnevezett kiadások pedig főleg jó vételek lehetnek majd, ha hasonlóképpen esnek az áraik, mint a HD7870 vs R9 270X esetében...no de ne szaladjunk ennyire előre, előbb jó lenne látni a friss modellek tesztjeit is. :) Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.15. 16:49:11