• F1ú
    de miért nem engedik?
    Én úgy tudom, hogy magyarország olyan gazdag termőföldben, hogy a 2. világháború után szinte egyedül mi tartottuk el egész europát élelmiszerrel, minden ország tőlünk importált mert olcsón és jó minőségben termeltünk. Mi voltunk a mezőgazdasági nagyhatalom a térségben.
    Ezzel szemben ma már nem nagyon van ipara itthon a mezőgazdaságnak.
    Ami van az is jórészt külföldi tulajdonban van, vagy ha van felvásárlás mezőgazdasági termékekre, az is csak filléres dolog ami meg nem éri meg.
    Közben meg úgy tudom, központilag szervezetten teszik tönkre a termelő magyar gazdákat, különböző import szerződésekkel mint pl délamerikából jön a paprika, paradicsom, meg egy csomó gyümölcs is utóérlelve.
    A japán szilvámat is amit a zöldségesnél szoktam venni, itt az országban ilyen szilváról még csak nem is hallottak. A föld másik feléről jön, miközben szilvából is meg meggy, cseresznyéből is világhatalom voltunk. Mindenki tudja, hogy a legjobb a magyar paprika meg a makói hagyma, de ilyen már nincs... javarészt idegen országokból hozatjuk be...

van erre valami értelmes magyarázat?? Miért kell így tönkre baszni a mezőgazdaságot?
    Miért nem engedik és kik nem engedik, hogy a magyar termék is jó legyen, és kimehessen a világpiacra?