• ZTM
    Na csak született még egy kérdés, mely engem is foglalkoztat, az előző kérdésre köszönöm a (kielégítő)válaszokat.
    Tehát egy közeli haverom 1 vagy 2 éve érettségizett informatikából, sajnos így ebben a formában nem tudott elhelyezkedni, azt hiszem a falu hivatalánál dolgozott(egyéb végzettség nélkül erre kényszerült) füvet nyírt stb.
    Szval nagyon érdeklődik a mezőgazdaság iránt, viszont egy dolgot kérdezett melyre sajnos a választ nem tudom és akiket megkérdeztem azok se tudták.Az iskola amibe én is járok és errefelé egyedül itt van mezőgazdasági képzés, szakképesítésben van egy Növénytermesztó gépésznek nevezett ág melyről legtöbbet
    ITT lehet olvasni.
    Információként ezt adta meg az iskola:
    " A tanulók a képzés során olyan műszaki alapismeretekre tesznek szert, amelyre építve képesek lesznek a mezőgazdasági termesztéstechnikához alkalmazott erő- és munkagépek, gépészeti berendezések beállítási munkáinak elvégzésére.

Szakmai elméleti és gyakorlati ismereteik képessé teszik az önálló vállalkozási tevékenység folytatására is.

A képzés szerves része MGV jogosítvány megszerzésére való felkészítés, amely hatósági vizsgával végződik és megléte előfeltétele a szakképesítő vizsgára jelentkezésnek.

A jelentkezés feltétele:
    alapfokú iskolai végzettség
    mezőgazdasági vontatóvezetői vizsgához szükséges egészségügyi alkalmasság"

Tehát a kérdés az hogy így ezzel a szakmával akár nagy külföldi cég avagy belföldi vagy akár kisebb termelőkről van szó el mehet-e dolgozni mint traktoros egyáltalán fel veszik-e?Én is hasonló utat járok majd be csak én nem dolgozok hivatalnál hanem egyből szakmára megyek érettségi után...
    Érdekes módon senki nem tudott még erre választ adni:/
    Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!!!