• El Ray
    A gépeimért szerintem max 3 milliót kapnék(MTZ 80, eke, tárcsa, kombinátor, szivattyúk, dob)Úgy gondoltam, ezeket a gépeket cserebeszámításos szerződéssel bescserélném egy új, nagy traktorra. Most az Axiál kínál akciósan egy 160Le-s Landini Landpowert 14millió+ÁFÁért. A többi maradna még ideéglenesen. A munkagépről meg a piac fog majd dönteni. Ahogy említettem, a nyári piackutatásom fog majd dönteni.

-Valszeg maradok a zöldségtermesztésnél, de azt sajnos nem tudom csinálni az egyetem mellett.
    -A gyógynövény számomra egy állandó kedvenc, de azt sem tudom feltétlenül csinálni.
    -A gyümölcstermesztés sem áll távol tőlem. Azt ha most őszel eltelepítem, pont termőre fordul az egyetem végére, de az meg addig csak viszi a pénzt, mivel állandó gondoskodást igényel.
    -Gabona nem termeli ki nekem 300HA föld értékét. Kiszámoltam, hogy a Landini+ 4,5m-es Tonutti Quasar direktvetőgép (jó gabonára, kukoricára, napraforgóra, repcére) ára 14+14millió+áfa=33,6millióFt legalább 200HA föld kell, hogy kitermeljem az árát és még nem vettem vetőmagot,műtrágyát, vegyszereket,nem arattam,nincs üzemegyaag véve...

Komoly anyagi hátteret kell szereznem magamnak, ahhoz, hogy meg tudjam ezt mind valósítani. Egyedül nem fog menni. Ha belevágok, legalább 5 állandó megbízható alkalmazottat kell szereznem aki vezet traktort, van mezőgazdasági tapasztalata és megfelelő munkához való hozáállása van. Mindent a piac fog meghatározni. Amire nagyobb a kereslet és jobban fizet a fent felsoroltak közül, azt fogom választani.

Cserébe, ha sikerül megvalósítanom, egy elismert személyisége leszek a szakmának. Így az érettségihez közeledvén döntöttem arról, hogy a doktorimat növénynemesítőként akarom elvégezni. Kutatás,fejlesztés az emberiség jövőjéért :D Gyógynövény termesztés technológiák kidolgozása, ellenállód, piacosabb növények, amik jobban keresettebbek.

Termelés, feldolgozás, kereskedelem, integráció. Komoly célok, de mind érdekel. Mindig is szerettem és érdekelni is fog a mezőgazdaság. Sok ambícióval és optimizmussal, és akarattal vagyok ellátva. A családunk mindig is egy szívós típus volt. Eltaposhatatlanok vagyunk és bármi komplikáció lépne fel, a problémamegoldó képességünk határtalan, mindig kimászunk a csávából... :)