• El Ray
    Mivel én futtatom a Magyar Mezőgazdaságot, a Kistermelők Lapját és a Haszon Agrárt, ezáltal olvastam 1-2 közzétett tanulmányt. Rövid távon hasznosak a GM növények, csak hát arról nem szól a fáma, hogy hosszú távon igen káros ökológiai kataszrtófához vezethet. Az első 5-10 évben még remekül megvan az ember velük. Kiválló terméseredmények,minimális kártétel. De később már kezdenek jelentkezni a problémák...
    A rovarok amelyek kevés BT toxinos kukoricát fogyasztanak, egyre ellenállóbbak lesznek, aminek az lesz a következménye, hogy durvábbnál durvább vegyszerket kell ellenük bevetni... Semmilyen hatástanulmány nem bizonyította a talaj termőképességével,talajban élő mikroorganizmusok és az élővilágra gyakorolt hatásokról.
    Mivel még viszonylag újak a GM növények, ezért még ritkák a hozzájuk köthető betegségek.
    Hosszú távon a gyógyszergyárak profitálnak belőle, nem beszélve a vetőmagforgalmazó multikról, akiktől kizárólag F1 vetőmagot vehetsz csak, mivel szigorúan törvény által le vannak védettve, és ha rajtakapnak vetőmagterermesztésen, súlyos pénzbírságokat fizethet a tettes...

Én személyem szerint ellenzem és bőszke vagyok, hoyg még mindig GM mentes ország vagyunk, remélhetpleg azok is maradunk, mivel ez érték... :)

Előleg gibic üzenetéhez! :D