<b><font color=green>Mezőgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZTM
náluk NH kobájn van TC nemtomhanyas de mostanság a közeli telep cx-einél(asszem ha van ilyen típus 1általán😄) láttam õket sürgõlködni.

nandorb
es nem csinaltok semmit se?

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

nandorb
es mien kombajnal? a mi sulinkba nincs csak hozznak az 1ik maggyarbol mert nekik megy nagyjabol

ZTM
haverom jár,ott traktorokat szerelnek(ami má nem jó persze mert ha jó traktort szerelnének....😄)és keddenként és csütörtökönként szántani ill. lazítózni mennek meg ami munka van még.a felsõbb évesek meg már aratni majdnem minden nap(amíg van mit aratni)

gabor 892
de, én

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

ÁÁÁzzz igeen!Feletetni a disznóval???!Hahaha,az a legnagyobb ráb...ás!Vagy felétek mennyi a disznó és a marhahús felv. ára?
nandorb
Na mas nem jar Mezog. suliba? gyakorlaton mit csinaltok?

nandorb
volt a falunkban olyan eset ebben az evben hogy a tarlot vagy ami maradt a tores utan felgyujtottak amit nem szabad egyaltalalan,es mellette levo kukorica ami nemvolt letorve 3hold leegett a 6bol a karterites asszem 1000eu-volt az egyik az utcabol ment leszantani a kukoricat hogy ne egjen le az egesz

ZTM
<#finom><#finom>átfestett 514-es😄

caseih9400
<#wow3>

khm...khm...

nandorb
iesmit vettel a fiadnak?
de nemtudtok 1jo weblapot ahol vannak ien 2.5x2.5 os poszterek?
Mar unnom a szobamat.

Ja beszamolok ma gyakorlaton ugyszinten 7-8t kukoricat kaptunk hogy dobaljunk be,ja meg susnyazuk le is😄 meg a tanar ott volt fel8-tol 9ig lassan ment a munka,de miutan lelepett elkeztuk bedobalni az elevatorba susnyaval egyutt majd meglassuk mit szol majd ha lassa a tanar hogy ugy lett berakva no de,azt is hogy megfogjuk-e kapni az igert + -t

lippet
Na ma vetették el nekünk a búzát! Részünkrõl már jöhet az esõ!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

caseih9400
szerencse h mi még naprába vagyunk 😄 de van vagy 150ha kuksz biztos...annak a fele elmegy a disznóknak azt annyi

khm...khm...

SHADOWEYES7
nem lehet elég korán kezdeni,john deere-os nyáladzó stb ... 😄dd

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

nandorb
tudtok nekem mutatni gigant posztert traktorosat,kombajnosat lattam 1et az unokaocsemnel es en is akarok beszerezni szal olyan ami ellege nagy 1.5nm

Nálunk békés megyébe 1950 a kukorica!Tavaly több ezer mázsa búzát vitettünk olaszba fix helyre,most meg az ottani fõnök még a mintát se nézte meg!Azt mondta hogy nekik is tele a magtár!Szoval raktározzuk mi is de a kukoricának meg kellene a hely!
Jelenleg 2200Ft a kukorica.
A búza 3500, csak éppen a kutyának sem kell, még a malmok sem veszik!
ez több mint vicces

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Igen de a dán francia stb gazdák legalább 15-20 évvel elõrébb vannak mint a magyar gazda!Ez egyszerû hiszen náluk a kapitalizmus,nálunk addig meg a szocializmus volt az eszmerendszer!Hát meg is lett az eredménye!TSZ-eket szétlopkodták elsõsorban az irodai dolgozók,hiszen õk nyujtogatták be elõször a felmondási nyilatkozatot,a többi meg levolt ejtve,mindenki mehetett amerre lát!Hát nemtudom,de ami ebbe az országba zajlik az már nevetséges.....!!!
Holnap aratunk, JD W660. Csak délben lehet kezdeni, mert jönnek matricát ragasztani az MVH-tól, megnézik meg van-e a kombájn 😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

caseih9400
Amúgy a ZTS kezd döglõdni :S

khm...khm...

caseih9400
mégis két forduló és ment egy fuvar...

khm...khm...

SHADOWEYES7
jó szar napraforgó

caseih9400
Zétées Egykettõkettõnegyvenöt

1milliót érõ sasok otthona 😄

khm...khm...

Dánok már tovább léptek, 10-15 farmer üzemeltet egy hûtõházat, v tejüzemet, vágóhidat....stb.

Kell alapítani 1 hatalmas integrátori hálózatot, mint ahogy a sertéstartásban is kezd végre valahára összejönni 19 év után. Ennek az egésznek annyi értelme van, hogy érvényesíteni tudják az érdekeiket, jobb minõség,több húskihozatal extra profitot jelent(ki is van kötve a szerzõdésekben.) Több termelõ, ha rendel nagy mennyiségben szóját sokkal olcsóbb és ezáltal versenyképesebbé válik a termelés... a dánok is ezt a mintát követik már évtizedek óta!
máshogy nem i lehet érvényesülni, csakhogy a magyar valóság az hogy i van öregedve a mezõgazdaság, begyökösödött sztereotíapíák hajtják az idõsebb korosztályt. Kevés az utánpótlás, aki belátja hogy egyedül kevesek vagyunk 1 új eszme megvalósításában azok meg szedik össze társaikat az érdekeik érvényesítésére. Én is ezt hajtottam nagyapámnak, fogjon össze 5 haverjával,alapítsanak 1 TSZ-t közösen, de mindneki külön gazdálkodik. amikor meg betakarítás folyik, akkor meg mindneki segítsen a másiknak.Akinek van pótkocsija az szállítson,akinek krumplikombájnja, az betakarítson, akinek meg válogatógépe, az válogasson. De hát nem jött össze, nem igazán tetszett az 5letem. De ezért vagyok én/mi itt,, hogy mi tegyünk 1 kicsit többet amagyar mezõgazdaságért!!!
Nem old meg semmit. Amúgy a magosz meg nem a gazdákat képviseli, sokkal inkább a jobboldali pártpolitika mozgatja. Múltkor mikor a dinnyéket burogatták a parkolóba az mszp-s képviselõ vezetésével, máris kijelentették hogy független akció és elitélik.....stb.
Megoldás a dán német mintára épülõ szövetkezés, tészek.

komoly gondok lesznek itt a világ mezõgazdaágában, már várom mikor jelenti be a MAGOSZ az országos szintû sztrájkokat, útlezárásokat, gabona,tej és hús Parlament elé billentését...
caseih9400
kiscsizmások nem fognak többet termelni , nagy cégek meg ugyanúgy termelnek csak egy picit meghúzzák magukat..

khm...khm...

Aszta k..va életbe,a gabonaárak lefele a mûtrágyaárak erõsen felfelé ereszkednek!Mi lessz itt???!!!
Szerintem még az 5-800ezer is sok. Termelõtõl a legesleg olcsóbban veszik meg ha megveszik. Mire a boltba kerül arra 10 kézen megy át és annyi haszon is megy rá tehát abból nem nagyon lehet következtetni.

ezt már néztem, de mait keresek azt nem találok rajta. engem pont nem azok a növééynek érdekelnek amiket mindenki termel itthon, hanem ilyenek mint amaránt,hajdina, és tárasik, amikre a közeljövõben megnõ a kereset, és lehet bio módszerekel is termeszteni mert névleges kártevõje sem betegsége nincs és gyomirtót sem lehet használni, mert lepörköli...
Ahogy említettem az amarántra nagy igénye van a kozmetikaiparnak és az élemiszeriparnak. tömegtermelési árat nem tudok csak a kiskereskedelmi 250g-os csomagból következtettem 1 1200ft/kgos árat--> ami 1,2millió ft/t árra jönne ki amit én 1 kicsit soknak találok.

Mondjuk személyem szerint a 500-800ezer ft/tonnás árat találnám reálisnak a jelenlegi réselt piaci helyzetben, csak vevõt nem találtam rá.mert nem hirdetik magukat... és emiatt még tippelni sem merek árat, emiatt kéne 1 világpiaci tõzsdei táblázat, ami alapján be tudnám magam lõni...
SHADOWEYES7

Shad 1 kis segíséget kérnék tõled! Tudsz nekem adni 1 olyan oldalt amin az összes tõzsdei mezõgazdasági termék fenn van a búzától kezdve,az amaránt és egyéb növényeket is beleértve a napraforgóig? tisztában szeretnék vele lenni ha esetleg belefognék vm olyan növény termesztésébe amire kereset van egész európában, de nem túl elterjed kicsiny hazánkban. Rá akarok állni az ilyen növényekre és integrátori szerepet is vállani szeretnék...

Pl az amarántra a mai világban igen nagy kereset van a kozmetikaiparnak, mind pedig a sütõiparnak és a bioélelmiszert gyártók körében. csak éppenséggel sem céget,sem felvásárlót,sem pedig technológiát nem találok ama célból, hoigy magam építsem ki ráa feldolgozását...
gabor 892
hát járt már ugy hogy a szalmarázo ládáknál is teletömte szal akkor kellett voltna felgyujtani😄

Az MDW az már kicsit modernebb az nekem is tetszik 😊

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

JO a 514 estek nekunk mdw 514 esunk volt
Az már ciki mikor az bemedvézik 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

gabor 892
itt is haverunk tx63asa megy egész nyáron semmi gond, max bemedvézik😄

Bocs félre nyomtam: 30 hektár 😄

Itt is van egy tx 66os de azzal nincs ennyi gond nyáron is végig melózta az idényt. Acsád fele vettek 2 cr combit, múltkor láttam az egyiket naprába. 30q??

Összes New Holland kombájnra jellemzõ.
Egyik ismerõsünk vett egy TX66-ost.3 éves és 2 naponta baj volt vele szezonban.Azt mondta hogy nagyon nagyot kell neki teljesíteni hogy a háznál maradjon. Sokat áll és sokba van a javítása.
Igaz 30q a napi teljesítmény de sosem bírta teljesíteni mert kilehelte a lelkét mindig.

ilyenje volt a sulinak is.most cserélték le vmi újabbra.van hozzá kis tárcsa, 1 fejes eke, sorközmûvelõ meg egy talajmaró ami kicsit nagy neki.múltkor csinálták a focipály körül a salakot és csak 1.be bírta húzni.😄😄

nandorb
meg nagyal nem is lehet fodulni a keritestol ez van

nandorb
jolvan de mink nem akarjuk anyira lenyomni a foldet

ZTM
mi nem ilyenekkel csináltatjuk hanem simákkal.