Dawn of Magic
  • SaGa Jr
    #117
    A Set tárgyaknak általában sárga színnel van írva a neve. De vannak mondjuk kisebb hatalmú setek, amik csak összeszedve fejtenek ki hatást. Ilyen például a Wanderer set, ami sima tárgyakból és pár varázstárgyból áll össze.

    Setekkel kapcsolatban egy csomó scrollt- lehet találni. Ezekre jobb klikk, aztán már mennek is a könyvedbe így akármikor visszanézheted és nem kell benn tárolni őket az inventoryban. Ugyanez igaz a receptekre is.

    A set amúgy 3-10 tárgy összessége. Ha ezeket mind viseli a akraktered, akkor kapsz valami extra jutalmat. A rainbow esetében például hogy 1-6 közötti fireball repül ki, mikor fireball varázslattal dobálódzol. Van viszont olyan, ami a jégmágiát erősíti, van ami a fénymágia sebzését és szintjét tolja fel az egekbe, netán a fizikai harci skilleket erősíti meg nagyon a sebzéssel és ellenállással egyetemben.

    Kigyűjtés alatt nem tudom mit értesz. Gyakoraltialg találom őket, olykor előfordult, hogy venni is tudtam párat, netán épp egy alkimista feltételeit teljesítve jutottam a kérdéses cucchoz. A rainbow set első két darabját például a gonosz karakteremmel akkor kaptam, mikor az ACT 1 során a sztoriban segítettem leverni egy manust, aki az álatalam megvédendő Gollam utánzatot próbálta levadászni. Le kellett ugyan verni vagy 3 alkalommal mire megfeküdt, de ezeket dobta. A hiányzó darabot meg az ACT 2 2. városában tudtam megvenni. Az más kérdés, hogy rögtön utána az első goblin horsemen master of earth is ezt dobta el. :-)


    A spellekre ha ráviszed a kurzort, akkor nézzed fent a bal felső sarokban a két kis karikát. Az elsőbe mennek az elsődleges hatású varázslatok. Ha ilyenre viszed a kurzort, akkor az első kör világosodik ki. Ekkor dupla klikk a varázslatra és bevágja a kérdéses helyre.
    Ha a második hely világosodik ki, akkor az egy másodlagos hatással rendelkezik a varázslat. Csak el kell olvasni mit ír a leírás. Külön van leírva az elsődleges és másodlagos hatás és így lehet tudni.
    Megjegyzem a tűz mastery nem a legjobb másodlagos sebzésként, mert marha magas a chi igénye. Akkor inkább blood mastery vagy alchemy. Azok sokkalta olcsóbbak.

    Mindenesetre a másodlagos hatásokra iszonyat nagy szükséged lesz, nem csak sebzés terén. A sebzések ellen nagyon jól megtanulnak majd védekezni az ellenfelek ahogy haladsz előre a sztoriban. Feldobnak egy sima pentagram magic védelmet vagy egy más típusút és onnantól a sebző varázslatokkal maximum karcolgatni fogod az ellenfelet.
    Vannak olyan varázslatok is amik nem sebzésre valók, hanem segítésre, védelemre, idézésre, netán az ellenfél gyengítésére. Ezekhez is mind meg lehet találni az ezt erősítő másodlagos hatásokat. Az átkokat például nagyon lenéztem, pedig magas szinten nem kicsit megkönnyíti a komolyabb ellenfelek legyilkolását, ha tezsemazt egy átok miatt azonnal leesik 10% körülire a célpont HP értéke, netán bekerül egy coward hatása alá és mikor rád ütne megijed, elkezd menekülni és minden ellenséged ráugrik. Szóval vannak vicces dolgok szép számmal. :-)


    Hogy egy ismételgethető feladat ad vagy sem skill pontot, az csak attól függ mit mond a feladattal téged megbízó személy az első alkalommal. Ha szól róla, hogy ezért pontot ad, akkor mindig fogsz pontot kapni amíg sikeresen megcsinálod a feladatot. Ha ilyet nem mond, akkor nem pontot fogsz kapni. A pontot adók általában elmondják hogy hová adnak pontot. Ha nem mondja milyen pontot ad, akkor sima skill pontot fog biztosítani. Egy sikeresen elvégzett feladatért 1 pontot.