Dawn of Magic
  • SaGa Jr
    Dehogynem. Nézd meg hogy a lábakhoz milyen spellek tartoznak a különféle iskoláknál.
    Ehhez megnézed a hatásokat (ahol a fej, karok, lábak, stb vannak). Az adott testrészre vonatkozó varázslatokat a testrész által elfoglalt helyen találod a könyvben.

Egyszerűsítve:
    A test mindig a mastery spellek által változik.
    Alatta vannak a karok, amik a mastery spell alatt lévő varázslatokat tanulva változik.
    Az alatt egy másik testrész, ami a varázslatoknál a fentről a harmadik által kerül befolyásolásra.

Az adott testrészhez tartozó legerősebb szintű varázslat fog kihatni a manusra. Ha ez egy alchemy varázslat és más iskolából nincs azon a testrészen varázslat azonos szinten, akkor biza marad az alcemy varázslat átalakító hatása.

Tanulj valami varázslatot másik iskolából ami a lábhoz tartozik. Ha eléred ugyanazt a szintet mint ami a változást okozó varázslaté, akkor normál emberi végtagod lesz megint, ennek minden előnyével és hátrányával egyetemben. Ha túlnyomod a szintjét a mostani hatást adó varázslatén, akkor az új varázslat általi átalakulást nézheted meg.

Egyébként szerintem nem nehéz a játék, csak jól kell iskolákat választani. Én például az idézés + jég + vér + villám és egy pici tűz kombót használom, minimális áldás rásegítéssel.

Alapvetően csontikat/zombikat idézek, amik ó magas szintűek és bizonyos szint után egyre több dekkolhat mellettem. Másodlagos spell természetesen a mastery, mert ez növeli a szintjüket.
    A következő idézés varázslat amit használok a champion, szintén mastery second hozzáadással.
    Szigorúan csak azért, mert tápol, megtanultam a summond daemon varázslatot (ez olyan módosulást hoz a fejen, pontosabban egy szarvat tesz fel, ami miatt plusz szinteket kapnak a lényeim). Pont ilyen megfontolásból megtanultam még a hátat módosító idézés spellt is jó magas szinten, mert ez élőholt szárnyakat biztosít, ami megntcsak növeli az idézett lényeim szintjét passzív hatásként.

Támadni 2 varázslattal támadok. Iceball + másodlagos hatásként blood magic mastery vagy tűz mastery attól függően éppen melyik az erősebb. Iceball-t erősítendő megtanultam pár szintet a karakterrel az iceblast varázslatból, mert ez passzívan erősíti ingyért a jég sebzéseket.

"Területre" ható varázslatként chain lightning van használva, szintén vagy blood mastery vagy fire mastery másodlagos hatással.

Jégből konkrétan Ice mastery (ellenállás miatt), iceball és ice blast amit megtanult a karakterem.

Blood mastery-ből csak a mastery lett megtanulva, meg talán 2 szint a mazoizmusból.

Fire mastery-n belül a mastery és az explosion a megtanult varázslatok. Utóbbi passzívan erősíti a tűz sebzéseket.

Tanulva lett még a blessing mastery és ezen belül pluszban a sandals of angels, hogy gyorsabb mozgás legyen.

Ezek mellett 1-2 szintek minden mastery-n vannak az ellenállások miatt.

A harcokat általában egy jófajta chain lightning-al indítom az adott pályán, majd a hullákból kreálok élőholtakat és onnatnól ők verekszenek helyettem. Ha kell újakat hívok (ha leverik őket vagy rossz mastery-s változatot idéz be a gép), olykor champion kerül pluszban leidézésre és esetlegesen egy démon. Egész szép kis horda tud így helyettem küzdeni. :D
    A csontik/zombik kitartanak az egész pálya alatt, a bajnok és a démon ami csak időlegesen lehet mellettem.

Skillekből némi crafting és enchant lett betanulva, amúgy dark path (jó is a teleport), bash, meg a harcot tápoló skillek tanulódtak.

Rúnákat jóformán nem is használtam. Az act 2 vége felé találtam olyanokat, amik nem konkrét varázslatokat erősítettek már, hanem mastery-t vagy chi/healt pluszokat adtak. Viszont rengeteg dolgot tudtam enchant-olni a mindenféle nyersanyagok által. Így jópár ellenállás növelő (sanctified silver) cuccom volt ekkorra, meg várt a felhasználahtóságra pár mastery javító hatással megáldott alkimisták által kreált cucc is a felszerelések között.

Az ellenfelekkel nem nagyon volt gondom. Minden területet alaposan bejártam mire oda jutottam, hogy foglalkozzak az adott act fő sztorijával. Így gyorsan ment a fejlődés és nem voltak problémásak az ellenfelek. Ahol tudtam, hogy nagy bunyó lesz majd, ott hagytam néhány ellenfelet, mert nélkülük nem tudok élőholtakat idézni (hullákból lehet csak feltámasztani).