Komolytalan#89
"szocializmus jellegű dolgok: fúj.": ok, de akkor TB, nyugdíjbiztosítás is fúj, mert mire fel fizessük, ha nincs szociális háló? Vagyis keresne mindenki nettóban kb 50-100%-al többet (cég is fizet utánad TB járulékot, többet mint te a bruttódból). Sőt én azt mondom, hogy úgy általában minden adó fúj, és csukják be az államot. Semmit se csinál, amire nekem szükségem van, és nem jönnék ki olcsóbban, ha zsebből fizetném.
"bürokrácia": mivel hívószó nyilván fúj, de ha mondjuk arról lenne szó hogy nem tudsz külföldre menni, mert nincs aki meghosszabbítsa a személyid érvényességét, akkor gondolom megintcsak volna fújolás.
"monopolok, állami cégek": Monopólium elvileg tiltott dolog volna. Állami cég más kérdés, van olyan dolog, amit nem kéne magánkézbe adni, mert pl megélhetési problémákat okoz, ha a tulaj egyszer csak azt mondja hogy mondjuk felhőkarcolót építeni japánban több pénzt hoz.
"EU, multikulti, bevándorlás": inkább szükséges rossz. Bevándorlás miért is jó? Mert jönnek a szőke kék szemű, nagy mellű skandináv csajok? Szerintem inkább jönnek a kínaiak, akiknél ha mosolyognak is könnyen nyílik a bicska. De lehetne arabokat is felhozni. Nem fajgyűlölet ami belőlem beszél, csak a mi értékrendünk meg az övék legalább annyiban különbözik, mint a miénk és a romáké, abból meg volt már pár apró gebasz (élve felgyújtott lány, gyerekei előtt agyonvert tanár, ha csak az elmúlt év halálos eseteit nézzük).
"privatizáció, egyéb költségek lefaragása": privatizáció általában öncélú, éppen ezért rengeteg kiskapuja van most is. A magyar államadósság folyamatosan nő, holott mai értéken számolva kb 2-3-4x államadósságnyi értékű állami vagyont privatizáltak már (persze nagyrészét ár alatt, illetve ingyen, arra is volt mód).
"skandináv modell": mivel szélsőség, így szerintem se követendő, de azért van belőle megfontolandó.