segítsetek informatikát tanulni
-
Én tanultam számteket, de először DOS, utána TotalCommander, aztán meg Word-Excel, szóval Windows használatról nem nagyon tanultunk.
Én azt tanácsolom neked (én is naggyából így kezdtem), hogy a Windows -ban nézz meg minden beállításokat, menüket, tanulmányozz ki mindent! Ha valamit esetleg nem tudsz (pl. vezérlőpultba a tűzfal:D), írd be google-ba (magyar oldal kereső, stb.), találsz róla leírást ebbe biztos vagyok. Ha a Windows-t már jól ismered, és pl. megtalálod egyből, hogy mit hol kell beállítani (pl. kinézet, vagy hálózat beállítások, nyelv, stb.), akkor tanulmányozd a beépített programokat, miket tud.
Aztán ha feltelepítesz valamilyen játékot, vagy programot, és használni kezded/játszani kezdesz, nézz meg minden menüpontot, beállításokat. /Sztem mindenkit rendkívül zavar, mikor valaki megkérdezi netes játék közbe, hogy hol kell beállítani a chat-et, vagy az ugrást.../. Bárminek nekikezdesz nézz körül benne.
A másik fontos dolog, hogy a Google használatát gyakorold, arról érdemes olvasni oldalakat (pl. itt egy link: Google alapjai )
Keress programokat, képeket, játkokat, tanulmányozd az oldalak elrendezését logikusan (angol tudás jól jön, de ha magyarokon kitanulmányozod például az elrendezéseket, akkor angol oldalon is egyértelmű lesz /például, hogy ha leakarsz tölteni valamit, akkor a DOWNLOADS menüpontban kell keresni és nem a főoldalon./
Ja és a gépeden tarts rendet, csinálj külön mappát játékoknak, programoknak (azon belül én csináltam olyan mappákat is, hogy multimedia programok, védelem, stb.), a multimedia fájloknak, letöltéseknek. És ne a program files -ba telepíts mindent, mert idő után nem fogsz semmit megtalálni.
További információkhoz kérdezze számítógépszakemberét vagy google-t!