Comodo Antivirus
  • etele34
    Hát igen. Szerintem igazad van. Én használtam a COMODO 2.4-et egy ideig de nem igazán nyerte meg a tetszésemet. Teszt győztes ide, teszt győztes oda. Sokszor és mindenre kérdezett és rengetegszer valami hülye hibaüzenetre hivatkozva leállt. Nagyon sokszor a nejem munkáját is akadályozta ilyen kérdésekkel és Ő meg azt sem tudta ilyenkor, hogy mit engedélyezzen a tűzfal kérdésére vagy mit nem. Néhány COMODO úrjratelepítés után meguntam ezt az egészet és leszedtem. Végleg! Persze tényleg az a lényeg, hogy felhasználóként kinek mi a fontosabb és mit tart előbbre. Én azért használok például ESS-t mert nekem fontosabb a jó és megbízható vírus/rootkit védelem mint egy profi tűzfal. A tűzfalát meg be lehet úgy állítani, hogy megszűrjön mindent amit kell. Nekem ez elég egyelőre így. Sokáig használtam csak a Windows saját tűzfalát és azzal sem volt semmi gondom, ezért az ESS tűzfala bőven több mint elég számomra. (Most innentől lehet letámadni ezért a kijelentéseimért a NOD ellenzőknek és kritizálni is mindenkinek: )