A film alapján készülő játék.
  • PoisonChihuahua
    Dinomano:
    Játszottál a Spider-Man 2 Ps2 változatával? Ha igen, tudni fogod miről beszélek: Abban a játékban szerintem korrekt volt a grafika, persze nem a legjobb de legalább SOHA nem szaggatott, és cserébe a látótávolság is elég nagy volt, a játékmenetre se volt panasz változatos, érdekes küldetések jellemezték. A zene is király volt (The Distillers együttes).
    Namármost a Spider-Man 3 PS2 verziója elég gyengére sikerült a korábbihoz képest, a grafikán javítottak valamit(szebb fényeffekt, részletesebb textúrák, házak oldalán csillanás, tükröződés, Spidey ruháján árnyékolás, stb.) de ezt már nem nagyon bírja a PS2 sokszor beszaggat plusz látni lehet ahogyan kirajzolja előttünk a grafikus engine a tájat. Lengedezünk erre hopp feltűnik elöttünk egy felhőkarcoló, de még időben korrigálhatnánk, ha... Ha nem b@szták volna el az irányítást, ugyanis a korábbi verzióban lehetett választani assszem 2 féle irányítás közül (Easy swing, Normal swing), na itt nem lehet. Van egy gomb (R2) azt kell nyomogatni azt csókolom. A legjobb az amikor valahogy sikerül felbumliznunk egy toronyház tetejére, és gyönyörködünk a város "látványában", max ha 4-5 háztömbnyire ellátni...
    A járőkelők és a járművek számát megnövelték, cserébe viszont az emberek nem olyan dumásak mint az előző részben, a forgalom pedig agresszívebb mint valaha (aki játszott a 2-vel tudja miről beszélek, cserbenhagyásos gázolás rulez:). Az emberektől most is kaphatunk feledatokat, plusz még bevezették a rendőröket, meg néhány bandát is akik területenként uralják a várost.
    Néhány apróság: A pause menüt alaposan megnyírbálták (értsd: kevesebb beállítási lehetőségünk van), Upgradelést már nem a boltból hanem a start-menüből végezhetjük, időlassítás nincs helyette van adrenalin funkció, a gyűjthető tokeneket pedig felejtsük el (Én legalábbis nem láttam egyet se, itt megjegyezném semmilyen plusz, extra, begyűjthető vagy titkos helyet nem találtam a játékban de feltételezem kell lennie, legalábbis remélem van). Spidey veszélyérzéke is átalakult, a régebbi részben villant a feje fölöltt valami, ha veszély közeleg, most viszont egy szürkéskék paca telepszik szegényke fejére utalva arra, hogy baj közeleg, ezt viszont nehéz észrevenni, ennek köszönhetően viszont elérték azt a fejlesztők, hogy a gyanútlan játékos beszopjon egy-két zsíros sallert az ellenfelektől. Néhány szó a mellékküldesékről: A 2-ben találkozhattunk olyan karakterekkel(MYsterio, Rhino, Shocher, Black Cat, stb.) akik nem szerepeltek a filmben, és ez jó, mert így rengeteg extra feledattal szolgált a játék, nem beszélve a Daily Bugle és a Mary Jane-es küldetésekről. Valójában a játék kis részben követte csak a film eseményeit, jobban koncentrálva a hangulatra. A mostani részben ez az arány egy kicsit eltolódott jobban összpontosítva a filmre kebvesebb mellékküldetéssel és mellékkarakterrel. Sajnos.
    A zenét jellegtelennek tartom, pedig valószínüleg a filmből licenszelték. Érdekes, dallamos, de nem hasonlítható össze a korábbi epizód zenéivel.
    A játék összhatása azért is tűnhet furának a 2.-ik részhez képest mert ezt is ugyanaz a fejlesztőstúdió csinálta (Treyarch), mégis kevesebbnek éreztem a játékot.
    A fenti kritikákkal ellentétben Én mégis jó játéknak tartom a Spider-Man 3-at. Miért is? Mert a 2-höz képest kevesebbet kapunk, de ez csak a látszat, én nem a kevesebb hanem inkább a más szót használnám, mert bár vannak hiányosságai de egy valamiben megegyezik a korábbi játékkal, a hangulatban. Ennek fényében pedig bárkinek ajánlom a játékot aki egy kicsit is vonzódik a Spider-Man univerzumhoz. Ülök is visssza játszani... ;)
    U.I.: Ez a ps2-változatról szól, nem a Ps3-as, Xbox360-as verzióról, azokhoz még nem volt szerencsém.