Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • Farkasss
    #60
    Brandy-t szeretnék készíteni fűszerborból.
    Mivel a brandy is alkoholos párlat, maga a lepárlási folyamat elméletileg ugyan az, mint pálinka főzés esetén.
    Készítettem egy lepárló berendezést, mely áll egy kuktából, egy pvc csőből, egy spirál szerűen feltekert vékony csőből, mely egy edényben van, amiben hűtőfolyadék keringethető.
    Egy indukciós főzőlapot fogok használni a kukta melegítésére... (nagyon profi cucc, fater hozta a munkahelyéről a KFKI-ból) ...digitálisan állítható a főzőlap hómérséklete 0,5C°-onként. Tehát állandó hőmérsékleten tudom tartani a kuktában rotyogó cuccot.

    A kérdéseim:
    Milyen hőmérsékleten kell tartanom?
    Honnan tudom, hogy mikor mennyi az elő-párlat, azaz tehát az elején mennyit kell kiöntenem.... és mikortól érkezik a használható, tiszta alkohol?
    ........
    Még egy kérdés, ami nem tartozik ide, inkább csak közelít a témához:
    Nem tudja valaki, hogy fűszerborba mennyi fehérüröm rakható, ami még nem okoz mérgezéses tüneteket?

    Előre is köszönöm a válaszokat.