Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
-
#48
"hiszik gyerekjáték a szeszfőzés,aztán csodálkoznak ha felrobban a háza..."
Kb. 11-12 évvel ezelőtt jövök haza a suliból, hát hallom hogy valahol egy hatalmasat durran valami. "Hát ez mi" - gondoltam magamban - "csak nem valamelyik szomszédunk próbálkozik a Holdra utazó magyar expedíció kivitelezésével" (mert eléggé kreatív egy környéken lakok, mindenki alkot valamit a kertjében).
Hát a helyzet sokkal egyszerűbb volt. Pár háztömbnyire lakó bácsika feltette a melléképületben főni a cefrét, és otthagyta a tűzön (és elment a közeli kisboltba). Ráadásul nemcsak a főzőberendezés volt házikészítésű (ami még tán kisebb probléma), hanem a gázpalack bekötése is (szóval nemigazán ellenőrizte, hogy szivárog-e a bekötés).
Az eredmény kézenfekvő: a melléképület leégett (a gázpalack meg megjátszott egy ballisztikus rakétát), a környék lakóinak meg lett némi témája az elkövetkezendő napokban... ;)
"ha tiszta, megbízható a szeszfőzde, akkor tudod is hogy miből készül a nemes italod..."
Sajnos volt már arra eset, hogy a pálinkafőzdés összekeverte az edényeket és barack helyett törkölypálinkát adott (szerencséjére még időben észrevette). De volt olyan is, aki mivel kevés mennyiség került volna kifőzetésre, összeöntötte más cefrével, hogy tele legyen az üst.