Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
-
#45
Ej, ej, hát hol marad a híres magyar kreativitás?
Kuktafazék + megfelelően átalakított edénybe helyezett csőkígyó.
A kuktafazékról lekapod a kuktaszelepet, abba belehelyezed a páracsövet és a hőmérőt (ha két szelepes kuktafazékhoz jutsz, az még jobb: egyikbe a páracső, másikba a hőmérő); a páracső másik felét bevezeted a csőkígyó egyik felébe (a másik felén jön ki a nafta); a csőkígyót meg belerakod egy olyan edénybe, amin keresztül meg tudod oldani a víz áramoltatását.
Képek forrása: Fábry Sándor, Dizájn center, Tépéeffek, HÓCIPŐ 1999.II.24. - XI/4
Ajánlott olvasmányok:
* Balázs Géza: A magyar pálinka, Aula, Budapest, 1998.
* Sólyom Lajos: Pálinkafõzés: kézikönyv kisüzemek számára, Mezõgazdasági Könyvkiadó, Budapest, 1986
* Tony Ackland - Home Distillation of Alcohol




