Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • retarder
    #148
    deanjaime,
    Szivesen. Örülök, hogy segithettem. Ha nyáron főzöd ki az egész évre valot az nagy munka lesz. Kertes házban élsz vagy emeleten ?
    Itt egy gyors lista amire szükséged lesz a kukta mellett:
    - hömérő
    - rézcső 10 -12' 3/8"
    - vödör ( a condenser-nek)
    - carboy 23L (6 gal) kotyogoval(airlock)
    - thumper
    - szesz fokoló
    Tanács: 1) Mielőtt a spirált hajlitadád, töltsd fel a csövet sóval, dugd be a két végét, igy nem fog belapulni a hajlitáskor.
    2) A kuktát és a hütőt ugy helyezd el egymás mellett , hogy a lepárlócső a kukta felé lejtsen. ( ahogy sompalinka mondta korábban )
    Nekem ilyenkor van pálinka szezon, mert Chile-ben most van gyümölcs szezon. Ugyanis az itteni boltokban olcsobb a chilei import télen mint a hehyi gyümölcs nyáron.....Igaz, én csak 1/2 - 1 kg barackot használok 5-6 L pálinkához.
    Sok sikert,
    retarder