Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
-
retarder #148 deanjaime,
Szivesen. Örülök, hogy segithettem. Ha nyáron főzöd ki az egész évre valot az nagy munka lesz. Kertes házban élsz vagy emeleten ?
Itt egy gyors lista amire szükséged lesz a kukta mellett:
- hömérő
- rézcső 10 -12' 3/8"
- vödör ( a condenser-nek)
- carboy 23L (6 gal) kotyogoval(airlock)
- thumper
- szesz fokoló
Tanács: 1) Mielőtt a spirált hajlitadád, töltsd fel a csövet sóval, dugd be a két végét, igy nem fog belapulni a hajlitáskor.
2) A kuktát és a hütőt ugy helyezd el egymás mellett , hogy a lepárlócső a kukta felé lejtsen. ( ahogy sompalinka mondta korábban )
Nekem ilyenkor van pálinka szezon, mert Chile-ben most van gyümölcs szezon. Ugyanis az itteni boltokban olcsobb a chilei import télen mint a hehyi gyümölcs nyáron.....Igaz, én csak 1/2 - 1 kg barackot használok 5-6 L pálinkához.
Sok sikert,
retarder