Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • retarder
    #146
    deanjaime,
    Ajánlom,hogy a www.homedistiller.org és a www.homedistiller.org/forum/
    olvasásával kezdjed.( ha tegezhetlek )Ez a legnagyobb website itt mindenre válaszra találsz. Garantáltan amatőrből profivá válsz rővid idö alatt.Megtalálod hol lehet jő felszerelést venni diszkrécioval ( $ 200-700 )vagy hogy kell elkésziteni, pontos rajzokkal, több száz fényképpel etc.
    A diszkrécio fontos mivel mivel ez illegális , néhány USA államban akár
    börtön is jár érte !
    Ha csak pálinkát akarsz fözni akkor egy üstre( potstill ) van csak
    szükséged, ha tisztább és finomabb szeszt akarsz akkor frakcionálő vagy
    reflux lepárlora van szükséged ( vodka, gin, likörök stb.)
    Az üst készitése egyszerü egy kukta kell hozzá ( a Fresco pressure cooker egy jő márka ) meg rézcsö és fittings amit a HomeDepot -ban
    $ 20 alatt megvehetsz. Ha kiástad magad a hó alól....:-)
    Ha nagyobbat akarsz, akkor egy aluminum beerkeg -re van szükséged.
    Majd ha érdekel elmondom én hogyan csinálom a barack pálinkát ,
    elkerülve a cefrézés piszkosabb részét.
    Sok sikert,
    retarder
    PS: Ezt a helyet www.homedistiller.org ajánlom a többi forum tag figyelmébe is. Rengeteg informácio, több száz kép, rajzok, receptek stb.Még angol tudás nélkül is rengeteget lehet tanulni.