Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
-
lepárló #134 nincs veszve semmi...őnts hozzá vizek kb annyit hogy újra olyan híg legyen mint az alszesz volt ek kb 30 fokos.és főzd le harmadszorra is.én nem vagyok profi és a technikám sem az de működik.ami a lényeg hogy tudd megálapíttani hogy meddig előpárlat a párlat mert az szemét.a középpárlat a pálinka az utópárlat is szemét ill van aki azzal állítja be a kívánt alkohol fokot pl 52 fokosra.én ezt nem javaslom ,inkább főzd addig amíg pl ha egy evőkanálba csepegtesz mondjuk valamennyit és amíg az hiánytalanul elég ,...tehát nem marad az égés végén semmi a kanálba.. .addig szoktam főzni igy szoktam kapni kb 80 fokos szeszt és ezt hígittom.amennyire akarom.az előpárlatról írtam már korábban de mégegyszer.tehát az úgynevezett rézeleje után jön le az előpárlat ami technokol szagú.azt addig kell ereszteni amig már nem lessz szaga.utána szerintem mégegyszer annyit ki kell engedni hogy tuti legyen és ürüljön a rendszerból a metil és hasonlók.és ami utána lejön abból lessz a pálesz,de ne várd hogy pálesz szag legyen mertr nem lessz mivel a 80 fok körüli szesz az nem olyan szagu mint amit üvegből töltessz magadnak inni.még egy két fontos dolog semmilyen gumit ne használj tömítés gyanánt csak az élelmiszeipari 60 as szilikont mivel azt nem oldja a tömény szesz.