Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
  • lepárló
    #131
    a rézeleje önmagában nem lényeg,mivel az amúgy is kiöntésre kerül az előpárlattal együtt,hogy honnan tudod megálapíttani egyszerü.ill sok tapasztalat kell hozzá ,ami a lényeg hogy az előpárlat jellegzetes anno tecnokol ragasztó szagú.viszont nehéz eldönteni hogy mikortól lehet középpárlatnak nevezni vmit.mivel a lefolyó 80 fokos szesznek egész más az illata,nyersen mint az 52 fokos érett pálinkának
    én azt mondom hogy ha már nem érzed techokolosnak akkor minimum még egyszer annyit önts ki mint ami addig lefolyt.pl.én pl 25 liter kb 30 fokos alszeszt párlok egyszerre" sajnos nincs több" én 1 litert nyomtam szemétbe az elejéből.ez relatív sok de inkább kevesebb pálinka mint sok de szar.egyébként kérdezz nyugodtan ha tudok segítek