Pálesz főzési tippek, trükkök, tanácsok
-
sandro76 #125 Sziasztok!
Ebben az évben készítettem először pálinkát. Kótajban van a családnak 37 db meggyfája. 400 l cefréből kaptam 26 l pálinkát, ami nagyon finom lett, még így frissen is. 50%-os 20 C fokon. Én szerettem volna beállítani 42%-ra, ki is számítottam a keverési arányt. Vettem desztillált vizet a patikában, és azzal hígítottam. Számomra sokkal élvezhetőbb lett! Pontosan ilyet szerettem volna. Fokolóval le ellenőriztem és pont annyi lett amennyit kiszámítottam.
A gondom a következő:
Elrontottam a keverést, mégpedig azzal, hogy a deszt. víz és a pálinka nem volt azonos hőmérsékletű, és a vízbe öntöttem a pálinkát. Ekkor egy kissé fehér homályos lett. Most ez egy 5 literes üvegben van. Mit csináljak, hogy nem legyen olyan zavaros, lehet-e ezen korrigálni? Mi az otthoni keverés/hígítás helyes menete, metodikája,azaz hogyan kapok víztiszta oldatot?
Várom válaszotokat, amit előre is köszönök!