• Sance231
    Hát, sztem a lényeget felejted ki. A reklám nem azért kell egy sorozatnak hogy millió nézőt a képernyők elé vonzzon, persze ez is egy része, de akinke nem teccik úgyis otthagyja. Fontos dolog a reklám azért is, hogy a sorozat könnyebben megtalálja az esetleges célközönséget. A BSG így egy elég bonyolult problémává válik, mert hát, a célközönség szerintem nem éppen a diehard sci-fi fanok között keresendő. Szerkezete miatt vszínűleg így is bejön a Star Trekhez szokottaknak is, de pl. a Csillagkapus bugyutaságot kedvelők szinte biztosan otthagyják (ezzel nem az SG1-et akartma leszólni, de tény hogy nem a komoly morális problémák kifejtése a fő témája no). Ezzel szemben a BSG főként egy drámai elemekkel operáló, történetorientált sorozat (pl. Maffiózók, de akár a Lost-ot, a Prison Break-et vagy a Hősöket is ide sorolhatnám) szal vszínű egy hétköznap esti sugárzás (legalább a pilotfilmnél) egy kis reklámmal megtámogatva sokat lendített volna a helyzetén. De azért azt se felejtsd el, hogy a rajongók (akikből itthon azért sok van) is szeretik látni szinkronnal kedvenc sorozatukat (bsg-é pl nem egy jó, de még így is többen a szinkront részesítik előnyben). És hát a warez-gyerkőcök nem sűrűn néznek szombat kora délután tv-t, a csillagkapu is késő délután megy, szal kész is a bsg-halál Magyarországon. Na, ez egy jó nagy off volt, de úgy éreztem ki kell fejteni a hibás gondolatok elkerülése végett:). De amúgy nem baj, a hozzászólásodból látszik hogy valószínűleg a bsg-t nem nézed.
    Hősökre: Hát én érdeklődve figyeltem a vasárnapi premiert, de keményen utána kellett néznem annak hogy mikor folytatják, mert amikor én ált tv-zek (esténként 1-2 órát és ált a tv-2n akad meg), akkor én egy fia reklámmal nem találkoztam. Persze lehet hogy pont én kerültem el. Az is igaz, hogy én a Hősöket a 4. rész óta nem nézem, mert nem tetszett amit láttam, de egyértelmű hogy nagyon sok embert vonz a téma.