• DcsabaS
    1.) Amennyire meg tudjuk allapitani ilyen pontossaggal (par szazezer ev a 65 millio mellett), igenis egybol, mondhatni azonnal megindult az elovilag atalakulasa.
    Mas kerdes, hogy par szazezer evig eltartott. De mint irtam, valojaban pontosan ez varhato es termeszetes. (A tobbi foldtorteneti korszakvaltasnal is igy volt.) Mi hat a problema?
    2.) Dino szobrok/rajzok/kovesetek: Mar irtam, hogy a csontleletek alapjan ez is termeszetes, ma is vegzunk ilyen rekonstrukciot. Az lett volna a csoda, ha elodeink nem probaltak volna meg elkepzelni az allatokat, noha az orruk elott van a csontja.
    3.) A Csirke (illetve tyuk) es a T-Rex tenyleg nem "egy es ugyanaz", de szerintem nem is allitott ilyet senki. Csak azt, hogy a fennmaradt feherjei tanusaga szerint a megvizsgalt ma elo allatok kozul a tyuk a legkozelebbi rokona (:-). Bar ebbe talan belejatszott az is, hogy a madarak kozott a genetikusok kedvenc allatai a tyukok (:-). Lehet, hogy a sashoz kellett volna hasonlitani a T-Rex-et, es akkor kevesebb vita lenne (:-).