• Rinc3
    #113
    A Pánspermia elmélet meg azt állítja, hogy voltak olyan intelligens földön kívüli kultúrák, akik legfőbb céljuknak tekintették hogy terjesszék az értelmes életet az univerzumban. Kutatták a környező naprendszereket és ahol életre alkalmas körülményeket találtak, oda eljuttatták a dnsüket, hogy kialakulhasson az élet.

    Egyesek szerint ez egyfajta magyarázatot ad kérdéses ufo-beszámolókra, ugyanis ezek az emberek szinte kivétel nélkül humanoidokat ufokat írnak le. (csak azt nem értem, feltételezvén,hogy az élet a baktériumokkal kezdődött, annak miféle befolyása lenne egy több millió évvel később kialakult fajra. Tán minden egyes élőlényben ott leledzik egy lappangó ufo-dns??)
    Másrészről viszont : ha mi belőlük alakultunk ki, akkor nyilván ők is hasonló bolygón élhetnek. Ezalatt a víz nagy mennyiségű jelenlétét értem, és az oxigén felhasználást. Én se küldenék emberként dns-t egy számomra teljesen alkalmatlan bolygóra.
    Bennem felvetődik a kérdés hogy egy ilyen intelligens életformának eszébe jutott e más típusú bolygókon is kísérletezni, vagy tán csak azokon a bolygókon népesítettek, ahol számítani lehetett az élet nagyváltozatosságú burjánzására?
    Stephen Hawking "Az idő rövid történetében" azzal magyarázta az élet kialakulását hogy a kezdetleges molekulák összekapcsolódtak, egyfajta kezdetleges szimbiózisban éltek, majd szépen lassan elkezdték kiaknázni a lehetőségeiket, és létrejöttel az egysejtűek. Innentől meg evolúció.

    Mind kettőt elég vadnak tartom. Az előbbi sci-fis,utóbbi meg tudományos.

    Már csak az érdekelne hogy mi vette rá az első 2 molekulát arra, hogy elkezdjék a sort...