• Gerygrey
    Neked mi a tök átlag gép? Mert nekem a 120.000 körüli, ami ez alatt van, az a low-end kategória, ami nem igazán a Vista célcsoportja. Ne mondd nekem hogy például ezen a konfigon nem menne rendesen a Vista - csak onnan tudom, mert nekem is hasonló paraméterekkel rendelkező vasam van, és szépen megy rajta a Vista - én decemberben majd' 170-et perkáltam érte (mondjuk dizájnos házat és "tápos" :) tápot választottam, átlagos házzal és táppal mondjuk olyan 150 lett volna), most meg 118-ért hajítanák utánad, szóval ha az árcsökkenést is figyelembe veszed, szerintem teljesen reális a Vista gépigénye. Egy év múlva 80-ból megúszol egy olyan gépet, amin minden eyecandy bekapcsolása mellett is gördülékenyen megy a Vista.

Azért, mert nálam kb 15-20 féle codec van a gépen
    Mégis mi a francnak? Én videókkal dolgozom, de kb ha 4-5 plusz codec van a gépemen, akkor sokat mondok. Ha meg nem akarsz szerkeszteni, csak lejátszani, még az a pár codec is teljesen felesleges, felraksz egy codec-nélkül-mindent-lejátszó progit (VLC, Mplayer classic) és kész. Én valahogy zsigerből rühellem az ilyen codec packokat, csak azt teszem fel, ami nélkülözhetetlen.