• cousin333
    Lehet szidni az MS-t meg BG-t, meg a Vista-t, meg... De azért hülyeségeket nem kellene írni:

"akkor kell venned 1 tűzfalprogit hozzá, egy vírusírtót (1 nem elég)"

Tűzfal van benne, nekem az XP-sel sincs semmi bajom. Spyware írtója is van. Vírusírtóból van sok és jó ingyenes (még tűzfal progiból is, ha nagyon kell), de egy fizetős sem fog anyagilag földhöz vágni.

"egy normális videolejátszót egy codec packot"

Jesszus, ezekért ki ad ki szerinted pénzt? Tele van a net INGYENES, remek lejátszókkal, sokukhoz még külön kodek sem kell (mellesleg a kodekk-pakkok is ingyenesek, aki hülye használja is őket...)

"egy cd író szoftvert"

Vistában is van. Meg vannak ingyenesek is.

"egy normális commandert"

vannak ingyenesek...

"office programot"

Open Office, Google Docs (vagy mi). Mellesleg az Office 2007 leveri az előbbit, mint vak a poharat. Szerintem...

"és heteket keresgélni drivereket"

Pfff. Ha van driver, akkor hamar megtalálod, ha meg nincs akkor inkább várj keresgélés helyett. Mellesleg a Vistában rengeteg driver van, tehát elég sok mindent alapból felismer. És az Linuxnál sincsen másképpen, de a Vista legalább nem szarja össze magát a 7300GT láttán, mint a SuSe és az Ubuntu... szóval ez gyenge érv

"ja és ott vannak az SP-k mindezekhez, amik vagy mennek egymással vagy nem..."

Huhh, a Linux nyavajgásaihoz képest ez felüdülés... Mellesleg nekem nincs gondom a kompatibilitással. A legfrissebb verziók általában mennek.

Szóval lehet itt fújjolni a Vista-ra, de hülyeségeket nem kellene hangoztatni.

Ami a gépigényt illeti, az RC2 az 1333MHz-en járatott 2100+-on (~1700+), 768MB RAM mellett teljesen OK-s volt. Videokártyának elég egy 9600-as Radeon (nekem 9700 volt). Ne mondjátok már, hogy ez egy "álomkonfig". Bemész a boltba, és ennél nem nagyon tudsz rosszabbat venni, csak ha direkt erre mész rá...