• Pintyőke
    "1. Nem jó, mert akkor nem váltanának annyian (ez nem csak árérzékenyégből fakadhat)."

Ez tenyleg elkepzelheto...

"2. Fenn kéne tartani a user feedback-et, folyamatos támogatást (online & offline) kell biztosítani."

Mar most se vallalnak teljeskoru tamogatast az OEM-re. Jogi kerdes, kiirhatjak azt is, hogy aki ingyenesen akarja hasznalni, nem kap semmi supportot es a problema megoldva. Termszetesen a frissitesket kapna addig mig az ms hivatalosan tamogatja az adott oprendszert.

"3. Driverek, software-ek, hardware-ek szempontjából is gáz."

Miert lenne az?

"(tulajdonképpen egy Win, aminek megszűnik az online támogatása, kvázi ingyenessé avanzsál, hiszen ha egyszer felteszed, soha semmi nem fogja kérni tőled az activation-t)"

Vmware regisztraciojat nem ismered? :)

""Megoldodna a kalozkodas problemajanak egy jo nagy resze""

"Ezt viszont kétlem. Szerintem nem.
    Átlag warezolónak minden Win tök ingyen van, ahogyan minden MAC, minden Linux és minden egyéb, függetlenül az eredeti árától. A mai napig kerülnek fel torrentoldalakra régi OPrendszerek, de alig-alig warezolják őket (a többihez hasonlítva). Ha "ingyen" van a Win95 meg az XP is, akkor naná, hogy az XP-t tölti le (ugyanez elmondható lenne egy ingyenes XP, és egy letölthető Vista között). "

Ooo, lehet hogy en ertelek felre, de lehet, hogy Te engem. :) Abbol indultam ki, hogy igyis ugyis "ingyen" fogjak otthon hasznalni az oprendszert. Ha meg igy van, akkor miert ne lehetne ingyenesse tenni? Sot, jol jarnanak vele, mert ha otthon win-t hasznalnak, akkor a munkahelyen is azt szeretnenek, ott pedig kotelezo lenne a licensz megvasarlasa. Az pedig egyertelmu, hogy az XP-t toltenek inkabb, mint a Win95-t, errol nem is nyitnek vitat.