• Morden23
    "Viszont Vista még játékokra nem igazán jó, ez nem a Vista hibája, hanem a gyártóké, ugyanis nincs stabil drivere"

Nekem már pár hete fenn van (Vista Home Premium), de eddig nem volt gáz játékokkal:

Gothic 3, Oblivion, X3 - The Threat, STALKER, Act of War, C&C3, Supreme Commander, Civilization 4

Ezeket tettem fel (és játszottam is velük... tesztelgettem egy kicsit:)), ezek mindegyike ugyan úgy fut, mint XP alatt (a STALKER-t inkább kivenném a listából, mert bár nálam jól megy, de sokaknál [rosszabb, vagy éppen jobb konfig alatt, XP/Vista variálódik] szarul...). ATI X800GTO kártya figyel a gépben, eddig gond egy szál sem.

Driver téma meg azért egész jól kezd rendeződni, de azért vannak még bosszantó hiányosságok (tetszik engem olvasni, tisztelt Terratec?!).

"ajánlott a Home Premium-ot feltenni, vagy ha nem tetszik az Aero akkor a Home Basic-et."

Csak egyetérteni tudok. Homeuser-nek teljesen felesleges az Ultimate. Szép fekete a tokja, de kábé ennyi. (amúgy meg ott az Anytime Update, ha valaki nagyon meggondolja magát egyszer)

Adalékként megjegyzem, hogy két gépen "teszteltem" a Vistát.

Az egyik az otthoni asztali masina, ami egy igen korrekt gép, a másik viszont Vista-alsókategória, mivel egy Compaq 2800 Presario (768MB RAM van benne, ennyi a gyáritól eltérő dolog), de teljesen elfogadhatóan megy rajta Vista HomePrem. Elfogadható = mint az XP.

Nagygépen egészen konkrétan gyorsabb, mint az Xp, de ahogyan írtam már egyszer, az lenne a pofátlanság, ha nem így lenne :)