• AranyKéz
    Kúrvára leegyszerűsítetted a dolgokat, és elég elfogult vagy. Na de akkor én is.

A kommunizmust és a szocializmust én egy kalap alá szoktam venni, mivel mindkettő fő jellemzői: korrupció, a hatékonyság hiánya, a lusták védelme, satöbbi. Ráadásul az "igazi" kommunizmus megvalósíthatatlan. Túl magas állami újraelosztással rendelkező országokat kommunistának fogok nevezni.

rendszerváltás - Ez van. A kommunizmus is szar, meg a kijövetel is belőle (nézzük csak meg a privatizációt jó magyar módra). Nem kellett volna belemenni.

MSZP - Erről lehet eleget hallani...

jobb oldali pártok - Erről is...

SZDSZ - Liberális párt; abszolút nincsenek a "törvény ellen", a liberalizmus nem a lázadásról szól hanem a gazdasági és szociális szabadságról. Kábszert nem tudom minek kevered bele pont így, amúgy is van már félmillió alkoholistánk, istentuggya mennyi cigisünk, és a füveseknek is nagyon jó hogy a dealer rá akarja őket beszélni a drágább heroinra, kokainra, satöbbire. Munkát, neadjisten adót ne várj el még a hófehérkétől se ha a röhelyesen magas 38%-os adókulcshoz egy röhelyesen alacsony 125 000 forintos alsó határ tartozik. Szerintem a párt gazdaságisai már rájöttek hogy az ország versenyképességét javítani kell, mert a befektetők nagyívben leszarják hogy mennyire elvagyunk itt a fene nagy kultúránkban. Kérdés hogy a párt mennyire tudná megvalósítani amit szajkóz.

"(Így tesznek a japánok, a franciák, az amcsik.. stb, náluk ez működik.)"

A japánoknak évi fél millió bevándorlóra lenne szükségük ha nem akarják hogy összeomoljon a gazdaságuk (-7% GDP csökkenés évente)
    A franciáknál állítólag elég sok bevándorló van, pontos adatot nem tudok.
    Amcsik gazdaságát meg abszolút nem a nagyon-nagyon ellenőrzött mexikói határon átáramló illegális bevándorlók tömege hajtja. Nem hát.

Vadkapitalizmus valószínűleg létezik, de nem itt. Nem nagyon látok 9 éveseket dolgozni napi 16 órában. Hogy elavult a kapitalizmus ? Idézem: "A kapitalizmus olyan gazdasági rendszer, amelyben a termelési tényezők többségében magántulajdonban vannak, miket haszon elérésének céljából működtetnek, és ahol a termelt javak és szolgáltatások elosztását a túlnyomórészt a szabad piac határozza meg.". Ennél jobbat SOHA nem fogsz találni.

jobb oldal - Tradíció: valami régi izé amit tisztelni kell feltétlenül. Tradíció meg kultúra, függően attól hogy hova születtél, nem pedig mit választottál. Nagyon dicső, mondhatom. Elmondom a magyarok két tradícióját: 1) gyűlölik egymást 2) mindig a vesztes seggét nyalják. Ideje lenne kicsit változtatni ezeken a tradíciókon, nem ?
    Apropó, mikor néztél utoljára magyar filmet ?
    A számítógéped minden alkatrészén miért nem csüng egy-egy "Made in Hungary" címke ?
    Mik a magyar nemzeti értékek, tradíciók, a "magyar vagyok hujjujjujj jajjdejó"-n kívül ?

előítélet - Nem a "fújzsidó", "fújcigány" vagy "fújnéger" előítélet fog megvédeni téged attól a gonosz ismeretlentől.

// mentem aludni, ragad le a szemem