-
Szerdzso Cortez #974 Na most kiderül.Jelentem sikerült beszerezni a filmet ami a Dragon Ball Evolution névre hallgat.Remélem egyről beszélünk.Bele bele nézegettem(annyira nem rossz minőségű,hogy ne lehessen nézni).Hát így az első tippek alapján én se számítok valami nagyon nagy durranásra.Végig kéne szépen nézni hogy pontos véleményt tudjak róla formálni.Egy próbálkozásnak megtette.Természetesen mi sem várhattuk el a film készítőitől hogy egy több száz részes sorozatot be tudjanak sűríteni mondjuk egy másfél órás film keretein belülre.Néhány szereplő feltűnik,de külsőre semmit mondóak elsőre.Aki rendelkezik bizonyos fokú ismerettel a sorozatról(mint én is),annak nem nehéz rájönnie hogy az újabb és újabb felbukkanó szereplők kiket is akarnak jelenteni.A történet az alap:Mindenki a sárkány gömböket keresi.A rossz oldalt Piccolo és csatlósai alkotják,míg a jó oldalon Goku és barátai állnak.
Én becsülöm ezt a filmet,mert legalább valakik megpróbálták visszahozni a filmvásznon hús-vér emberekkel azt az általunk sokra becsült anime-t,amely belopta magát a szívünkbe.Bár ennek ellenére van benne kedvenc részem,hiszen ki ne szerette volna használni már valami úton módon titkolt szuper képességeit azokon akik olyan sokat tettek már keresztbe neki(a filmben a nagymenő osztálytársai ellen használja valahogy úgy mint a pókember első részében a peter parker elagyabugyálja a nagydarab fószert).Itt igazán amire hangsúlyt kellett volna fektetni az a harc rendszer kidolgozása,hiszen ezek voltak az anime-ben a fordulópontok.Bevallom őszintén elkezdett borsódzani a hátam amikor a kamehame-s részhez (nem tom volt e több is én a végére gondolok).Előtte ordított a srác és már hirtelen azt hittem hogy belép a super saiyajin is,de sajnos csak egy Ozorou-ra futotta,ami inkább hasonlított egy farkasemberre :D.Amikor pedig Goku a végén leszámol Piccolo-val,azt echte a Dragon Ball utolsó részéből-kamehamezok és elindulok repülve Piccolo felé de ő is támadni akar-formációt vette fel.Persze a végén szegény mano kinézetű Piccolo barátunk húzta a rövidebbet.
Bár a készítőknek(legyen az játék -> film, film -> játék) sosem ment tökéletesen a konverzió játék és film között,az anime -> film pedig még nehezebb,mivel mindegyik kategóriának megvannak az eszközei és a hiányosságai a másikkal szemben,de azt hiszem egy kicsit több kreativitással és nagyobb beleéléssel akár többet is ki lehetett volna hozni ebből a filmből.
Már csak abban reménykedem,hogy a Dragon Ball Online-ban sikerül végre visszaadni azt az érzést,amit eddig megközelítőleg csak a PS2-es Dragon Ball játékok tudtak nekem nyújtani.