• gforce9
    "Igen biztos rosszul látom, mindenesetre én tudományos intézmény vezetőjeként nem játékkonzolt vennék számításigényes feladatra"

A tudományos intézmények vezetői szerencsére nem ilyen tinisen gondolkodnak. Osztanak-szoroznak, arra meg magasról tesznek, hogy ez papíron egy "játékkonzol".

tinisen lol.. kösz a személyeskedést semmi gond :) amúgy 30 vagyok

Vegyünk egy nagy teljesítményű szuperszámítógép árát meg vegyük mondjuk 1000 darab ps3 árát, a ps3-asokhoz vegyük hozzá annak a költségét, hogy ezeket a konzolokat mind hardveresen mind szoftveresen olyan állapotba kell hozni mint a szuperszámítógépet. Egyszerűen arról van szó, hogy vegyél rá 1000 db ps3-at hogy ugyanúgy dolgozzanak együtt mint egy szuperszámítógép processzorai, igen ez szinte semmi, ez nem kötség..
    Ne mondd már nekem azt, hogy 1000db ps3 xteraflops szuperszámítógép ugyanennyi teraflops, a ps3 olcsóbb .. ezért azt veszik. A szuperszámítógép ára nem úgy alakul hogy 1 teraflops = 1 millió dollár (csak mondtam egy számot).

Ezeket a konzolokat rendszerbe kell állítani, mint mondtam hardveresen és szoftveresen és ez nem aprópénz. De igazából mind1, ha annyit nem látsz be hogy egy szuperszámítógép tudományos számításokra készült, erre van kitalálva, és azt nem látod be, hogy 1000db ps3 maximum nyers számítási tényezőben hasonlítható hozzá, akkor inkább fejezzük be a vitát mert felesleges.