Nem felesleges a net-téma, de ahogyan leírod, gyakorlatilag a játékok terén (plusz mondjuk internetes frissítések, amik megint a játékhoz, illetve a géphez, mint software-frissítés társul) van jelentősége.
Csak éppen ebben a PS3 nem egyedi.
Ennek ellenére nem fűt a vágy, hogy a konzolomon szövegszerkeszteni meg msnezni meg emailezni tudjak. Miért? Mert arra van jobb megoldás -> PC. Miért PC? Mert aki kapcsolatba kerül számítógépet igénylő munkafeladatokkal (vagy csak simán XXI. századi akar lenni), annak szüksége van erre, mert sem a PS3, sem más konzol nem váltja ki.
Sőt, nem is kell, hogy kiváltsa, mert teljesen felesleges. Ez a "telepíthetek oprendszert" meg anyámkínját a konzolomra dolog meg tényleg már vicces. Miért akarnék telepítgetni meg kísérletezgetni, meg megpróbálni megoldani olyan dolgokat, amikre jobban és kényelmesebben működő metódusok léteznek?
A kozol elé azért teszem le magam, mert semmit nem kell beállítanom, és maradéktalanul élvezhetem az elsődleges funkcióját, ami a JÁTÉK, és a másodlagos funkcióját, ami a MULTIMÉDIA feladatkör. A netes dolog bónusznak bejön mellé, amivel élvezhetem TELJESKÖRŰEN a két fenn említett dolgot (hiszen a mai játékok eléggé fontos része a multi).
De nem értem, hogy miért kell ezt tovább misztifikálni? Nem azért veszek konzolt, hogy számítógépet csináljak belőle.
Az meg uram bocsá' tényleg nem érdekel, hogy kutatási célokra is használható, mert én arra nem fogom használni (ez nem a gép értékét csökkenti, csak számomra, mint vásárló számára nem emeli). Levélnehezékként meg ajtókitámasztóként is használható, úgy sem akarom.
Amire egyébként alant utalni akartam, hogy sokan nyomatják a PS3 azon előnyét, hogy "olcsó bluray lejátszó". A valóságban JELENLEG ez nem egy hihetetlen nagy élmény, mert akinek van lehetősége (a.k.a. pénze) kihasználni a HD nyújtotta lehetőségeket, annak ez nem gáz. Akinek meg nincsen rá lehetősége (a.k.a. pénze) az nem tudja, ergo csak parasztvakításnak jó a dolog. Persze az biztos nagyon vagány, amikor nézem a HD filmet az ócska tévén + hallgatom a két ócska sztereó beépített hangfalon.