Sziasztok kedves fórumozó társaim!


Természetesen nem elrettentés céljából, de szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy itt -mint ahogy a való életben is- szabályok szerint \"élünk\", azaz itt is emberek módjára viselkedünk. No nem kell megijedni, mert ez nem azt jelenti, hogy vas szigor jellemzi az SG.HU sportrészlegét, hanem azt, hogy egy bizonyos szintet azért illik mindenkinek betartani.

Remélem mindenki tisztában van vele, hogy mire értettem azt, hogy emberek módjára viselkedünk. Ha mégsem, akkor pár mondatban megpróbálom összefoglalni. Mi itt az SG.HU sportrészlegében TISZTELJÜK az ellenfelet. Ez azt jelenti, hogy a csaptatokat MEGTISZTELJÜK LEGALÁBB annyival, hogy HELYESEN írjuk le nevüket. Még akkor is, ha egy ellenük elveszített mérkőzés után kissé idegesebbek vagyunk. Továbbá, nem megyünk át másik rivális topikba csak azért, hogy ott BEFLÉMELJÜNK, azaz vitát kezdeményezzünk ott.


Köszönöm a figyelmet, és további jó fórumozást kívánok minden kedves fórumozónak.



Üdvözlettel: gabber_saviola /fórum moderátor/
  • Vlala #35
    Még jó, hogy nem nézek meccset... :)

    Többen leírták már előttem, hogy a foci elég kényes téma, hasonlóan pár, szerencsére tabu témakörhöz, és jellemző, hogy mindig, mindenki tökéletesen ért hozzá, ezt sokan pár kötőszó, nyomatékosító jelző hozzáadásával próbálják bizonyítani.

    De ahogy az autóversenyző sem a közúton próbálja megdönteni a pályarekordot, úgy az igazi focirajongó sem a másik csapatának sértegetésével próbálja isteni rangra emelni a kedvencét. Tiszteljük egy kicsit egymást, a stadiont nem arénának tervezték.

    Pár tévhit:

    A meccsen győzedelmeskedő csapat: győztes, megnyerte, bajnok, sikeres, éljen, de nem utcalány a játékosok édesanyja, egyáltalán nem biztos, hogy anyagilag támogatták a bírót, és a csapat igazán nem tehet arról, hogy elbuktad a tippmixet.

    A meccsen alulmaradó csapat: vesztes, nem volt szerencséjük, fáradtak voltak. De nem lúzer, béna, hajléktalan, nem vettek a szájukba nemiszervet, és nem cserépedények játszották a meccset.

    Bíró: félreértések elkerülése végett, a sípot elég nehéz lenyelni. Más testnyílásokon behelyezni még körülményesebb. A bíró nem zenész, aki fütyül a meccsre, hogy szórakoztassa a nézőket, és általában nem látássérült, és a játékosokhoz hasonlóan tiszteletben tartja az édesanyját.

    Ellenfél: nem biztos, hogy homokosok. Az sem, hogy oszladozófélben vannak, meg kell becsülni őket, nélkülük unalmas lenne a meccs. Nyugi, ők is csak tizenegyen vannak.

    Labda: sporteszköz. Nem támadófegyver, és általában nincsenek érzelmei, tehát egyik labda sem törekszik az ellenfél kapuja felé.

    Isten: Na, Ő az, akinek vajmi kevés köze van a futballmeccsekhez. Általában villámokkal és tűzhányókkal szokott játszani, nem azzal, hogy beleszól egy futballmeccsbe, csak azért, hogy ne jöjjön be a telitalálatod a totón. Habár a futballmeccs is, és Isten is egy fogalom, nem fognak asszimilálódni, külön kérésre sem.

    Egy konkrét példa: "Ma nem volt szerencsétek. De találkozunk még!" Mennyivel jobban hangzik már, mint a "beszoptátok, b*zik!"?