APB
-
dzsordzsoba #434 Ez egy "pvp" játék, nem a questeken van a hangsúly, itt nem kell NPC-kkel beszélgetni, a gyalogosokon kívül csak a többi játékossal találkozhatsz. Általába azoknak nem tetszik a játék akik szólóban próbálkoznak, csapatban folyamatos élmény szerintem :). Az egész a taktikáról szól, itt egyik fegyver sem "erősebb" a másiknál, mindegyik fegyver más szituációban érvényesül jobban. Headshot tényleg nincs, az egész testre ugyanannyit sebzel, de még szerencse is, mert ha sniperrel felmászol egy felhőkarcoló tetejére és 120 méterről lövöd az arcokat, akiknek legfeljebb az első lövés után jut eszükbe annyira felnézni (ilyenkor játszol taktikailag jól egy sniperrel), akkor elég röhej lenne ha rögtön headshotokat osztogatna és 1 lövés / ember lenne. A legerősebb sniperből is 2 lövés így egy ember.
A questekben nem az a lényeg hogy mit csinálsz, hanem az hogy folyamatosan ellenséges playerek próbálják megakadályozni (vagy te őket), mindenki másfajta taktikával, szerintem rohadtul élvezetes :)
A customizálással sem értem mi a gond, ki ne szeretné pl NFS-ben a kocsiját tuningolgatni, itt lehet a ruhádat is és a karaktert is, szerintem ezzel sincs gond. Ha kapunk pl egy üldözős missiont, rögtön irány a benzinkútra és előkapja egyikünk az ablakból lőve +sebzéses, és nitró upgrades kocsiját aztán irány utánuk.
Akinek már teljesen ki van nyomva a karija, az pedig valóban erősebb, különben sok értelme nem lenne játszani, ha nem bírsz erősödni/fejlődni. Ha nagyon kocka vagy 1 hónap alatt kinyomható minden, ha kevésbé akkor is 2 hónap alatt, tehát az, hogy az erősebb cuccú nyer legfeljebb ennyi ideig tarthat, de mi eleve nem fogadunk el ilyen missiont és meg van oldva ;). Ráadásul ha tudod mit hol keressél kb 5-6 óra alatt ki lehet nyomni a legfontosabb dolgokat, amivel már simán felveheted a versenyt akárkivel. A legizmosabb upgradek (3-as szintu) is legfeljebb +10% hp-t, vagy +10% sebzést adnak, tehát annyira nem lehet elszállni, míg a 2-es szintűek 8%-ot, azt pedig már tényleg akárhol összeszedheted.
Azért mert valakinek van már egy rakétavetője pl, sem jelenti azt hogy ő lenne az isten és egy full kezdő karival ne tudnád lazán leverni, mert van összesen 2-3 lövése mielőtt kifogy, és valahonnan töltenie kell, te meg fogod magad rárohansz kis uzival és esélye nincs a maxos karijának közelről. De ez csak egy példa akart lenni a sok közül hogy mennyire nem a cuccok számítanak, hanem hogy ésszel, taktikázva játssz.
A fedezékeknél valóban vannak gondok, a következő patchben javítva lesznek, illetve az autók irányítása is.