• zzebi
    #21
    Eloszoris teljesen erdektelen, hogy egy magyar atlagember megengedheti-e maganak a PS3-at. A PS3 eladasokbol itt keletkezett jovedelem valoszinuleg elvesz a kerekitesek soran a Sony kimutatasain. Egyszeruen nem volt dontesi tenyezo az ar meghatarozasakor, hogy Kis Pista Jaszfelsoszentgyorgyon vesz-e majd maganak konzolt.

    Masreszt igencsak sokan vesznek csak azert PS3-at, mert van benne Blu-ray lejatszo. Jelen pillanatban nem is nagyon eri meg masert megvenni, mivel a jatek valasztek oruletesen szegenyes.
    Ezt az is bizonyitja, hogy a PS3 eladasokkal megtobbszorozodtek a Blu-ray film eladasok is. Mostmar 2x annyi filmet adnak el BR-en, mint HD-DVD-n. A PS3 elott ez az arany pont forditott volt.

    A Microsoft most is pont ugyanugy jart, mint minden massal, amibe belfog. Egyszeruen a donteshozok keptelenek nehany evre elore megbecsulni, hogy mi lesz a nagy durranas. Es ezzel egyidoben felnek az innovaciotol. Tipikus kovetok. Ugyanigy jartak pl az Internettel is. Szerintem az XBox360 fejlesztesekor is azert maradtal a DVD-nel, mert rosszul becsultek fel a jovo elvarasait. Majd meglatjatok, hogy 1-2 ev mulva a MS fogja a legjobban reklamozni az XBox360-hoz csatolhato BR lejatszot, mar amennyiben a BR nyer. A prototipus mar biztos ott van valamelyik redmondi szekrenyben.

    Az, hogy a MS mennyire rosszul tervez akar 5 evre elore a Vista-bol is latszik. Ez az egyetlen ceg, aki konzekvensen, rendszeresen ujrairja az operaciosrendszeret, ahelyett, hogy csak az elozot fejlesztene tovabb. Hogy miert? Mert akkora f*s mind, hogy nem is erdemes tovabbfejleszteni. Es ezt meg ok is elismerik. Ennek a benasagnak persze a felhasznalo issza meg a levet. A Vista kifeljesztese durvan 20 milliard dollarba kerulhetett. Kicsit sok ez azert a nehany plusz funkcioert, amit kaptunk (a fejlesztokek meg ujra kell tanulniuk a Windows programozast).
    Ezzel egyidoben a Linux/OS X fejlesztok vigan epithetnek a korabbi verziokra, igy sokkal gyorsabb a fejlesztes es jobb a kompatibilitas.